tirsdag 10. mai 2011

En debutant på ½ maraton distansen !

Jeg har lenge "maset" litt på Nan (min forlovede) når det gjelder å bli med på en ½ maraton (21km). Hun har hele tiden hevdet at hun ikke er i stad eller bygd for noen slike påkjenninger. Da hun endelig her om dagen kom løpende veldig sakte inn i stua, "Jeg er klar!". Tøft tenkte jeg, dette har jeg ventet på. Jeg viste med det samme at det var å debutere på ½ maraton hun mente. Tenkte du på noe annet ? Grisen!! Har lenge lagt en rute inni hode som passer perfekt for en slik tur, "debutant ruta".
Den er lett og fin i furuskog med veldig få høydemeter, skikkelig "gøy-løpt". Her kan mann enkelt styre tempo og puls. Dette gjør at det er lett å holde praten i gang, som igjen gjør at mann lett glemmer hva mann egentlig holder på med. Jeg  pleier alltid å ha med noe "lokkemat" når jeg løper med Nan, prøver å gjøre turene så koselig som mulig. Om det faktisk er mulig er en annen sak.
Men jeg syntes det er utrolig koselig i alle fall. Langt inne i skogen med sin kjære, digg det vel ? ;-)
Noe av lokkematen denne gangen var Maxim Gel med sitron (den gule). Nan har ikke prøvd noe slikt før.
Da vi kom til Eggemoen leir (etter ca.11km) rotet jeg litt baki lommen på løpetrøya, å vips så kom det frem litt "mat". Nan tok en god slurk gel etterfulgt av vann. Noe som mann naturlig får lyst på etter inntak av gel. Den sklir ikke rett ned kan mann si, seig som fy !! Men det er ikke så viktig.  Det som er viktig er det som Nan fikk erfare, 5min seinere smiler hun (noe hun gjør veldig ofte) å ser på meg i mens hun sier "Det virker !, Den gel greia funker. Jeg nikker bekreftende tilbake, å sier "Det var jo det jeg sa".

-Uten mat og drikke duger helten ikke-

Resten av turen hjem gikk veldig fint. Vi løp og koset oss i strålende sol, begge veldig fornøyde.
Men skritt lengden til debutanten var nok en del forkortet ......akkurat slik det skal være ;-)
En "ny" ½ maraton løper er født. Nå må jeg bare tenke ut neste trekk......3 kommentarer:

 1. Så bra! Heia Nan!
  ....må vel kanskje jobbe litt mer for å få henne med på ultraløp, men det virker som om du er en god motivator så du klarer nok det etter hvert også : )

  SvarSlett
 2. Kona og jeg løper en del sammen, og det synes jeg er stas. Om et par uker deltar vi på 5K i Fornebuløpet, og begge går for pers.

  Ellers lykke til med neste trekk. :-)

  SvarSlett
 3. Så god er jeg nok ikke ! Men Nan er/blir igjen en habil løperinne :)

  SvarSlett