søndag 22. mai 2011

Hadeland Maraton !

Yes! Denne dagen hadde jeg gledet meg til selv om jeg syntes det har blitt litt kort restitusjon siden Ringerike Ultra 30. april,  3 uker er litt lite etter en sånn belastning. Hadeland maraton har jeg deltatt i flere ganger. Men da bare løpt halv (21km). Dette er en løype/trasse jeg aldri har løpt særlig bra i, passer meg dårlig på en måte. Tror kanskje at det er alle nedoverbakkene på slutten som gjør det, ikke glad i nedoverbakker. Men syntes det er fint å støtte opp om lokale løp, også er det jo nydelig på hadeland :) Løpet gikk greit den første runden (21km). Men da kom "smellen", skikkelig krampe i høyre rompeball. Jeg måtte ta skikkelig tak i den flere ganger, helt desperat etter å få den driten til å slippe taket i rompa mi.

Da jeg  hadde løpt en liten stund med "rompekrampa", hørte jeg en merkelig klikke/slag lyd. Jeg trodde først det var noe grums på mp3 spilleren. Men nei da ! Det kom en mann i stor fart bak meg med krykker,dæven. Han bare suste forbi, hadde ikke en sjanse til å henge på. En med barnevogn passerte meg på Ringerike Ultra, å nå dette! Man får ikke følelsen av at man løper bra/fort når slike hendelser skjer (har sett han før), tror han løp halv eller kvart maraton i år, pingle!

Etter noen kilometer med slit, løsnet kroppen litt på "rompe-grepet". Det var en befrielse!
Krykkemannen var vel i mål, sikkert like godt for han som det var for meg å slippe rompekrampe.
Nå kom jeg tilbake i normal marsjfart. Helt utrolig flott å løpe på hadeland når kroppen er med, været er topp (litt sterk vin/d til tider bare). Jeg tenkte flere ganger på mine løpsvenner som nå suset rundt i Gøteborg varvet som sild i tønne (59417 påmeldte), fint dette her da gitt (ca. 60 løpere totalt ink. startmann og renholder). Drikkestasjonen på 8/16 km var bemannet av to søte bonde jenter på ca. 80 år. De sto der krokrygget med skaut, strikke jakke å serverte flere typer drikke, jammen kontraster til Gøteborg Varvet tenkte jeg. Men du verden så koselig ! Nesten som farmen på TV2 :P


Ikke direkte kø....eller kanskje jeg var siste mann ;-)


Resten av løpet gikk helt greit. Men kan ikke si at publikum drev meg rundt løypa, fikk nok litt ekstra fart av lukten av gjødsel/grisemøkk. Tror ikke det gjorde noe utslag i positiv retning,
bare et pluss på klokka. Hadde det ikke vært for rompa så hadde ikke løpet gått så dritt :§

Nei da, jeg skal si meg fornøyd. Håper flere "oppdager" Hadeland maraton. Et flott løp som har holdt det gående i mange år, tror det er 17 år. Møtte forøvrig Ragnar. En fyr jeg bare har skrevet med på nett. Han ER en ultraløper allerede, veldig gøy å hilse på han.


 • PS! Hadde fått tips om å henge meg på  en traktor...men bønder har det jammen travelt i disse dager ;-)

2 kommentarer:

 1. Nok en morsom blogg og nok et bra resultat, Ståle!
  Krykkemannen var nok Oddbjørn Homstvedt. Han er med på løp over alt, og det er nesten større mulighet for å møte Oddbjørn på løp enn å ikke gjøre det for å si det sånn.. Les om Oddbjørn her: http://www.kondis.no/nummerarkiv/100/hmstvdt.html.

  SvarSlett
 2. Bra løpt!!

  herlig beskrivelse også. Får se om man ikke får lurt seg opp neste år. Ser jo skikkelig trivelig ut :-)

  SvarSlett