tirsdag 3. mai 2011

Ringerike Ultrafestival !

Endelig var dagen her, dagen jeg har trent imot i vinter. Mange kalde vinterdager 
har jeg "løpt" meg igjennom. Men denne dagen skulle bli alt annet en kald.
Det var strålende sol ifra en skyfri himmel . Denne dagen hadde jeg ventet på........lenge ! 

Jeg inntok det vanlige til frokost, brød og kornblanding med melk + en kaffe, 
ingen dag uten frokost kaffen ;-)
Nå skulle det ikke spares på noen karbohydrater osv. bare kjøre på med mat og drikke.
Alt hva jeg skulle ha med hadde jeg pakket klart i bagen, ingen ting glemt. Jeg var på toalettet minst 5 ganger (viktig). Nan kjørte meg ut til Helgelansmoen hvor starten var. Da vi ankom så vi 12-timers løperne. De var godt i gang, snart løpt i 4,5time, så er klokka bare 10.30. på en lørdagsmorgen, gærninger !!! Rundt og rundt i en ring rundt på en nedlagt militærleir på Ringerike. Runden var vel sånn ca 1400m. Alle de 12 gærningene fikk en ekstra glød/fart da de fikk se oss "normale" klare til å starte på de siste 6 timene. Få minutter seinere var løpet igang med et smell (godt jeg hadde vært på toalettet før start).Jeg hadde bare en plan med løpet, løpe mere en 60km !!!!

Kroppen og tempo var meget bra i starten....1 time, 2 timer......3 timer, AU!!
Kjempe mageknip, dette skal bli gøy tenkte jeg. Sleit veldig med dette. Men hadde Egil (som hadde brutt 12 timers. Han var ikke gæ`n nok denne lørdagen) til å servere meg ifra sidelinjen, genialt !!!

Egil og en løperske  som heter Lill Heidi hadde "snappet" opp at jeg hadde problemer med magen, å vips så var tabletten for mageproblemer der. Den ble overlevert av min fantastiske kjæreste som hadde dukket opp for å støtte meg de siste timene. Dette var det som skulle til for at jeg skulle klare å kommer meg tilbake i løpet uten å få skikkelig problemer, tusen takk alle sammen.

Etter ca 5½ time nådde jeg målet på 60 km. Dette føltes som en utrolig lettelse. Nå var resten av løpet bare bonus. Jeg var 100% tilbake i løpet nå, bare å kjøre på. Mener selv jeg var en av de få som fortsatt holdt bra tempo. Da slutt signalet lød stoppet jeg på 64002m, YES!!!! 

En stk. glad mann !
Da målegutta hadde passert meg å notert mine meter på pågående runde, kunne jeg
endelig bevege meg rundt bygget jeg var bak. Der ventet mange glade og slitne ultraløpere.
Men det var mange som IKKE var slitne også, de som "dro" oss frem under løpet.
Servicen og publikum var det ingen ting å utsette på.
Rund hjørnet fikk jeg servert deilig varm mat :p
Etter dusj og skift gikk turen til Alfred`s på Hønefoss. 
Der skulle vi se på film som ble laget av løpet.
Meget raskt og bra jobba av Arild Brådalen. En kjemp film tross at dette var bare en "rå" kopi.
En rask bergenser ble fort interessert  i å få tak i en kopi av denne filmen. Noe han lett fikk.
I Ultra miljøet er alle blide og trivelige med hverandre, å det er bra :)

Mandagen kunne jeg kose meg med stive lår, blemmer på venstre fot å sist men ikke mins resultatlista.
Jeg kom på totalt 8 plass av alle startende på 6 timers,
ble forøvrig klassevinner i klassen M 34-39 år.
Om jeg er stolt ? Yes!!!!!

Dette kan feires......

2 kommentarer:

 1. Gratulerer igjen med et kjempeløp på Helgelandsmoen!

  Jeg visste jo hva målsetningen din var, og det var spennende å følge med på hvordan det gikk både med deg og andre under løpet.

  Du hadde bra fart fra start, og jeg må innrømme at jeg lurte på om du ville klare målsetningen din eller om du ville gå på en smell. Etter hvert virket det som om du sleit litt (antakelig da du hadde mageproblemer). Da jeg så at du la om takta igjen, forsto jeg at du ville klare målet ditt og vel så det : )

  Ultraløp er morsomt og trivelig!
  Regner med at vi sees på flere løp. Du får prøve å overtale Nan til å delta også!

  Hilsen Hilde

  SvarSlett
 2. Fantastisk prestasjon Ståle! Du har all grunn til å gå med hevet hode og nesa i sky, hehe. imponerende innsats :) Hatten er tatt av og jeg bøyer meg i støvet ..

  Imponert hilsen fra Børta :)

  SvarSlett