lørdag 11. juni 2011

Klamt, svett & fuktig med min kjære !

Nå som vi bor på Østlandet kommer mann vel ikke bort ifra at det har vært noen dager meg ekstrem høy luftfuktighet, ikke bra trenings vær spør du meg. Nan og jeg løp en fin ti kilometer 
vi har løpt noen ganger før.
Vi kortet den litt ned denne gangen, så 10èrn ble bare nesten 9½. Smart det ;-)
Jeg merket fort på kroppen at dette ble en "hard" tur, kroppen var tung. Nan la seg rett i front,
selv om vi da var på vei opp tavlebakken (bratt) som fører oss til Jevnakers beste løpe område, 
sentralt sett. Mosmoen er et flott område for tur og trening. Vi bare krysset igjennom denne gangen, løp over Randselva ved Bergerfoss kraftstasjon. Da vi derfra fulgte veien imot Bergerbakken.


Det var utrolig klamt langs elva. Store damp skyer slo imot oss, trærne hang tunge ut over veien, grønne og frodige, fuglene ropte på hverandre. De snakket sikkert om at de hadde kommet til feil land denne gangen. Nan og jeg syntes det føltes litt eksotisk ut. Det fikk oss på tanken om at vi jammen må prøve å få tatt oss en tur til syden snart. Men praten varte ikke lenge før Nan igjen økte tempo, 
ikke noe "snakke-tempo" her nei !
Hun er fortsatt litt variabel i farten. Nå kom bakkene imot Bergerbakken, tøffe kneiker. Jeg la meg bak denne gangen også, lå bak med vannvogna. Noe vi dro nytte av da vi kom på toppen. Belønningen da var en slurk med vann. Belønning av egen innsats iform av drikke eller mat er fint for kropp og sjel. Væske er viktig også da man ikke trener. Husk det !


Nå var det bare rein plankekjøring rett hjem, godt tenkte vi nok begge ;-)
Tempoet økte ganske bra. Dette var noe jeg var veldig fornøyd med.
Da jeg liker godt at slike turer har en progressiv økning av farten. Dette er veldig fin trening for å
yte maks imot slutten på et løp, hindrer faren for å dette nedpå ;-)
Nan var veldig fornøyd med egen innsats, å nok en vellykket treningsøkt med løpeskoa var utført.
Jeg var veldig fornøyd med at min kjære var fornøyd.......

Det eneste jeg ikke er helt fornøyd med er en sår hals. Da det bare  er 6 dager Øyangen Rundt !
Jeg løper selvfølgelig for pers der i år ;-)


PS ! Jeg planlegger nå en løpetur som jeg håper 
nettopp DU blir med på :)
(info kommer).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar