onsdag 19. oktober 2011

11 dager 40 cm over stuegulvet !

Nå er en "travel" kar som meg rimelig oppgitt og rastløs. Det hele startet med influensa forrige søndag, kom som kastet på meg da jeg parkerte bilen på gården etter turen til Ringebu. Etter en uke begynte jeg å bli rimelig lei og klar for jobb og trening. Jeg la meg mandag kveld, følte meg bedre en noen gang i løpet av de siste dagene. Influensaen hadde forlatt min slitne kropp...men hva skjer ? Joda, tirsdag morgen våkner jeg med et så vondt venstre bein at smertene var nesten helt uutholdelige, dritt vondt. Da jeg fikk humpet meg inn på badet å undersøkt foten fikk jeg øye på en ildrød flekk/punkt midt på fotens ytterside, å presse/berøre flekken økte smertene betraktelig. Men jeg klarer jo ikke la være å sjekke ut litt, selv om det gjør vondt. Liker å vite hva som skjer med min egen kropp. Fant ut at punktet også var merkbart som en liten hevelse på undersiden av foten. Det gjør vondt i et punkt/ledd på venstre tommel finger også, merkelig. Har prøvd å ta noen bilder. Men ikke enkelt å få tatt eller få frem "skaden". Men egne bilder er utrolig smart med tanke på hvordan det så ut sist,  tidspunkt på skaden ol.


Tirsdag kveld
Onsdag formiddag 
Jeg kontaktet da øyeblikkelig min fastlege, å forklarte situasjonen
å hendelsesforløp. Fikk da en time onsdag.
Altså dagen etter "flekken" kom. Nå skal det sies at dette er ikke første gangen jeg har hatt problemer med foten, faktisk nettopp samme problem som nå også. Siste var 9. september, rett før Ringeriksmaraton. Men det som var nytt denne gangen var at den kom etter en uke på sofaen. Hvordan er det mulig ? Kan da ikke ha skadet meg her eller kan jeg det?

Har lest og sjekket litt rundt på nett, vært litt min egen doktor. Så jeg skulle være litt forberedt til legetimen.
Det er utrolig smart, gjorde meg også notater på mobilen ang. spørsmål jeg skulle stille han. Men jeg ble ikke så veldig mye klokere, ikke legen heller tror jeg. Han lurte på om jeg gikk med dårlige sko. Det slo han fort ifra seg da han tittet nærmere på mine "fete" adidas :P

Det ble tatt en rekke blodprøver av meg denne gangen, bl. for urinsyregikt/podagra. Jeg målte litt høye verdier på en slik test førstegang i 2006, så greit å sjekke det. Jeg ønsker å få bekrefte eller av bekrefte om jeg har podagra. Veldig greit med tanke på hva jeg putter i meg av næring/væske.

Har også trolig fått noen som heter baker cyste, det er en ufarlig hevelse bak kne. Dette er også venstre bein. Men min baker cyste  har til tider blitt ganske stor og plagsom.Kan feks. ikke sitte på huk.  Nå har jeg fått en henvisning til en spesialist med denne, så da blir det nok i orden får vi håpe.

Marerittet for meg er å få en beskjed om at dette kommer av løpingen
å må slutte med det :§

Da vet jeg ikke helt hvordan jeg kommer til å reagere.....

Om noen av dere har noe å komme med til med som tips ol. gjør det, hjelp meg !!!

send gjerne mail på ultratrening@gmail.com eller legg inn en kommentar.
Siden min rundet 6000 side visninger i dag, kult !!

Legger inn et bilde som ble tatt januar 2010.
Da hadde jeg hittil min værste hevelse og smerte. Gjør ALT for å slippe reprise på denne :§


Om du lurer så er det utrolig vondt :)

3 kommentarer:

 1. Detta ser ille ut, Ståle! Hjelper det å si god bedring?

  Ivar

  SvarSlett
 2. Alt hjelper Ivar :) Tusen takk ! Håper bare dette er siste gangen jeg opplever noe slikt dritt. Mann bli jo litt lei uansett om jeg smiler aller så mye :) Gleder meg sååååå veldig til neste løpetur. Håper og tror at den ikke er så veldig langt unna.klør i beina....
  eller det er vel kanskje bare at hevelsen er på tur ned ;-)
  Du er jo drit sprek !!!

  SvarSlett
 3. Dette ser jo ikke bra ut, Ståle. Jeg har faktisk hatt føtter ganske lik bildet ditt fra januar 2010.
  Det har for meg hatt sammenheng med dager/perioder der jeg har trent minimalt og jobbet eksstra mye (les.: sittet på kontorstolen 12-15 timer mer eller mindre sammenhengende).
  Spesielt våren i år var det ikke manger ganger - og det sprengte i benet nå hevelsen var som verst. Dette skjedde aldri på kontoret - der jeg beveger meg mer enn på hjemmekontoret. Hjemme kan jeg jobbe hele dagen - kona serverer maten - og jeg fortsetter med privat pc-arbeid etterpå.

  Det siste halvåret har jeg vært mer bevisst på dette, og legger inn regelmessige turer rundt i huset :-) Dermed blir presset bak på låra mindre og blosirkulasjoinen kommer skikkelig i gang igjen.

  SvarSlett