søndag 2. oktober 2011

Adidas Trail 18

Har etter en periode med økt bruk av skog og mark til trening sett behovet for andre løpesko, sko som er ment/laget for andre underlag en asfalt. Merket på kroppen at mengden av asfalt løpingen hadde økt litt vel fort, pluss at jeg hadde glemt litt hvor fint det faktisk er å løpe i terrenget. Kjempe trening er det også. Har erfart at utstyr både er gøy å kjøpe, smart å ha for å gjøre løperen glad. Om du ikke tror at utstyret har noe å si tar du feil. Utstyr som er laget for tenkt bruksområde er som oftest det beste til å få gjennomført oppgaven på best måte. Jeg brukte som oftest mine Adidas Ride 2 på skogturer. 
Dette er en sko med veldig mye demping, å det blir nesten som å løpe på høyhæla sko med oppblåsbare hæler. Litt ustabilt :§

Jeg trodde kanskje at den myke sålen skulle gjøre løpeturen mere behagelig imot underlaget. Men det vistes seg å være helt feil. Skoene ble altfor myke i sålen. Jeg kunne kjenne hver eneste rot og stein. Hadde ofte litt vondt i foten etter disse turene. Jeg prøvde de andre asfalt-jagerne jeg har også. Men samme opplevelse og konklusjon med de. Så da var det bare å finne terreng sko som jeg hadde tro på. Leste og lette en del rundt på internett. Havnet til slutt opp med å prøve Trail 18 ifra Adidas, kjøpte et par til kona også. Det blir oftere og oftere at hun også blir med på en tur. Men hun er nok for det meste en asfalt-jager. Da skulle det passe med et par gode sko til terrengløping vet du. Det vil øke sjansen for at hun blir med på neste økt.
Hun & Han

Trail 18 er en sko som føles veldig myk, lun og god :) Perfekt til en tøff utfordring. 
Overdelen er ikke vanntett, GTX utgaven har goretex. 
Men den er laget i et materiale som tørker raskt, føles helt greit å løpe med selv om de er fuktige. En av mine turer hadde jeg de med på orientering i Sverige, svenskene likte skoen min spesielt godt. Kan ikke skjønne det ? ;-)Singel?


Sålemønsteret og utformingen av de fleste sko som er beregnet til asfalt
 løping har ofte en to delt hæl. Dette er igjen noe som gjør at steiner og andre fremmedlegemer har stor mulighet til å feste seg i sprekken,
å dette er en sånn sprekk du ikke ønsker å feste noe som helst. Det er helt håpløst å løpe med +  at det bråker da feks. stein treffer stein eller asfalt.


Som skapt......


Sålen på Trail 18 er noe helt annet. Myk gummi utvendig og en stivere
 såle under der igjen.Dette gjør at mann ikke så lett kjenner uting i 
terrenget. Men samtidig har man den myke delen som
former seg lett til terrenget, å gir god grip. 
Dette gjør jo at mann kan holde høyere fart uten å dra på 
seg en strekk :p 


Nice ?

Min konklusjon av Adidas Trail 18 er at det er en god sko å løpe i, ikke bare i skogen/terrenget.
Men tåler også en runde innom asfalten, hørte jeg hybrid :)
 Jeg tror også at denne skoen er god på vinterføre, så greit å ha plass til en litt tykkere sokk. Disse trives i allefall mine føtter godt oppi.
Men nå skal det jo sies at ingen føtter er like, bare jeg har jo to forskjellige.
2 kommentarer:

 1. Hei Ståle
  Fint at du har oppdaget "hemmeligheten" med riktige sko i terrenget. Jeg løp tidligere alltid med o-sko i terreng, men nå har det jo etter hvert kommet fra terrengsko også.

  Jeg anbefaler også slike sko på blandingsturer der du er delvis i terreng og delvis på vei, spesielt hvis du er innom vått terreng der skoene blir våte. Terrengskoene utvider seg mindre og blir mindtre slarkete på foten enn "vanlige asfaltsko".

  Ikke vær redd for å legge mye trening til terreng. De årene jeg løp best (1.16-1.18 på halv) var jeg o-løper og la nok også 2/3 av øvrig trening til terreng og grusveier.

  Lykke til fram mot Jessheim Vintermaraton - jeg ser deg kanskje der (gjennom kameralinsa)?

  SvarSlett
 2. Takk Takk ! Trives godt på blå-merkede stier, særlig med "riktige" sko. Har vært litt redd for at disse treningsturene skal ødelegge litt av fart og løpsteknikk, selv om jeg ikke noen gang har hatt det :). Håper vi sees på Jessheim, å at jeg er i knall form. Må prøve å få mitt 5. maraton på norsk jord for sesongen ;-)

  SvarSlett