tirsdag 25. oktober 2011

Hilsen Kaptein Vom !

Nå har jeg fått den kjedelige beskjeden ifra legen, du er syk.
Syk for resten av livet faktisk !  Da jeg sist var hos legen tok jeg en del blod prøver, derav prøver for urinsyregikt/podagra. Svarene på prøvene var bra bortsett ifra den på urinsyre. Der var verdiene altfor høye. Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte. Men godt å finne ut hvorfor jeg plutselig at fått disse enorme smertene, hevelsene og rødheten, som igjen gjør at jeg ikke kan hverken løpe, gå eller fungere normalt. Om du ikke har lest tegneserien Knoll & Tott hvor du møter Kaptein Vom så kan jeg bare si deg at Kaptein Vom gjør alt han kan for at ikke så mye som en liten fjær som kommer dalene skal treffe foten hans. Dette er noe jeg kan bekrefte, smertene er enorme. Vekten av dyna er som å ligge med beinet under dekket på en lastebil m/ fullt lass. Sant ! Selv om jeg ikke har hatt foten min under noe som er tyngre en en ww boble i fra 1968 (ca 500/600 kg. kanskje, vekten på et dekk trykk blir jo ikke stor). Satte beine under med vilje,
tenke jeg bare skulle teste hvordan det var. Onkel merka ingen ting han da han kjørte fremover, bare en ørliten dump. Det var IKKE godt :§ Ung og dum ;-pUrinsyrens kjemiske struktur er like
spennende som mitt kosthold...Nå som jeg sitter her med gammel manns sjuka :§ Får jeg vel bare ligge på sofaen å bli enda eldre,nei da. Her skal det trenes som aldri før, kanskje jeg nå kan trene lengre sammenhengene uten avbrekk av hovene føtter og dritt pga. uvisshet i kostholdet. Det er jo positivt. Men starten nå blir en utfordring og mye "læring" om puriner i drikke og matvarer. Der er det jammen mye å "titte" på, nesten som at en gammel mann blir helt surrete i knollen. Kan i korthet si at alkohol (unntatt hvitvin, muligens noen øltyper),proteinriktdyrekjøtt,makrell,sild,sardiner,ansjos,skalldyr,sjokolade,gjær,grovbrød,grovtmel,havremel,sopp,spinat,blomkål,asparges,erter og tørkede bønner ikke er helt bra for meg. Håper jeg kan spise noen av disse uten å få attack altså :) Om ikke er det jammen ikke sikkert jeg "smiler" hele tiden  ;-)
Kirsebær !
Gerimax med molyboden !


Har nå startet med forebyggende tiltak som å drikke fast min 1,5 liter vann (tisse masse vet du), en gerimax tablett og C-vitamin tilskudd. Dette er noe som skal hjelpe meg med å få urinsyren bort ifra kroppen.......Har noen Ess i ermet også om det skulle bli nødvendig. Tar dette med fattning og ingen grunn til panikk !Håper bare jeg slipper å feile så mange ganger, er så vondt.Men her skal det løpes, gjerne langt å selvfølgelig med et smil om munnen ;-)4 kommentarer:

  1. Godt du har funnet ut hva det er. Kjedelig å gå å ikke vite. hmm mye rart du ikke kan putte i deg ser det ut til. Ikke noe sjokolade uff ;-) Lykke til!

    SvarSlett
  2. Tusen takk Kjetil! En sjokolade skal jeg nok tåle ;-)

    SvarSlett
  3. Huff da, men jeg liker innstillinga di!

    SvarSlett