onsdag 25. januar 2012

Løpe live!

Det er nå blitt veldig populært med alle disse mobil appene. Om alle er like nyttige vet vi alle svaret på. Jeg trives best uten mobil på trening. Har logget treningen en garmin 310xt, å kjempe fornøyd med det. Men syntes også det er veldig spennende og gøy med all denne teknologien som har blitt allemannseie. Før var det jo bare rikfolk som hadde GPS, å reiste til syden i ferien. De tider er forbi, å takk for det. Nå har galskapen nesten blitt slik at om ikke GPS'en virker av en eller annen årsak, blir det ingen trening før alt er på stell. Jeg har heldigvis ikke blitt så ille enda. Men har merket snev av galskap jeg også. Merker at jeg blir litt urolig om jeg mangler mange kilometer på ukestotalen å det er få dager igjen av uka. Da er det bare å vri hode til å finne tid til noen gode økter. Nå er jo siste trend i mobil appenes galskap at du kan trene live for dine venner eller alle i hele verden om du har lyst. Dette gir mye nytt til treningen, særlig for folk som liker slikt. Det er kanskje mest spennende og populært blandt oss mosjonister. For proffene er nok dette barnslig og bare tull ball. For rundt en uke siden tok jeg en langtur "live" på mobil appen endomondo som jeg bruker, som også selvfølgelig mine venner gjør. Jeg aktiverte datatrafikk og onlinesporing så mobilen, så var det bare å gi gass:-). Jeg hadde på forhånd reklamert til gutta i huset at de kunne se meg på dataen om de hadde lyst. De syntes også slikt er kult. Jeg skulle løpe hjemme ifra til svigers i Hønefoss, løp over Åsbygda.Det gikk ikke lenge etter at jeg hadde startet før gutta satt klare på dataen i Hønefoss, moro. En gøyal funksjon de liker er "peptalk". Dette er en funksjon som fungerer slik at de som følger deg live kan skrive små korte beskjeder på engelsk, som  blir lest opp til deg da du løper. Fungerer nok best om du bruker hodetelefoner, høres dårlig da mann løper ellers. Men det er jo fint å bruke mobilen som en underholdnings maskin på tur, så på med headsett ;-)En av mine venner er ute å trimmer ser jeg :)Da jeg  nærmet meg stedet hvor min løpekompis Ivar bor, tenkte jeg kanskje han hadde oppdaget at jeg nærmet meg huset hans. Jeg hadde tidligere sett at han var ute på en liten halvmaraton rundt i nærmiljøet hvor han bor. Ivar har funnet ut at live funksjonen har en feilmargin/forsinkelse på rundt 150m. Han vet nok hva han snakker om, for da jeg passerte huset hans hørte jeg høylytte rop "Heia Ståle, kom igjen"! Dette gir virkelig inspirasjon til å holde ut en god økt, kan jo ikke svikte tilskuerne. Det er jo nesten så jeg ikke tørr stoppe for å tisse. Jeg måtte smile litt etter disse hendelsene med peptalk og  heia rop. Men du verden så moro det er :)Gi min løpevenn Einar en peptalk da :)En annen ting som er litt betryggende er at de du kjenner ser hvor du er om det skulle hende deg noe. Jeg vet om flere av mine venner som føler seg litt tryggere på tur alene når noen de kjenner "følger" de. Men da er det nok tryggest å ha en "lukket" profil, slik at det bare er dine venner som ser deg, å ikke potensielle voldtektsmenn med for mye potens. Det er en annen ting som er litt smart også. Om du løper lange løpe som feks. Oslomaraton er det enkelt for din heia gjeng å se hvor du befinner deg i løypa :) . Håper også du kommer til å løpe litt live fremover.....det er gøy ! Prøv !!!


Jeg og mine venner bruker Endomondo. Håper vi sees live om ikke lenge ;-)-Løpe langt "live" med et smil om munnen-


4 kommentarer:

 1. Første gang jeg har fått peptalk gitt. Ga på litt ekstra på økta da jeg oppdaget at jeg hadde en stalker ;-)

  SvarSlett
 2. Hehe...tøft ! Men håper ikke at jeg var medskyldig i lyskestrekken :§ God bedring !

  SvarSlett
 3. Bra skrivi Ståle. Endomondo er en kul treningskompis, -love it:-)

  SvarSlett
 4. Litt medskyldig var du forsåvidt. Den kom på sluttspurten som egentlig skulle vært en nedjogg, men egentlig er jeg ingen nedjogger ;-)Strekken er borte på noen dager med alternativ trening sier vi :-)

  SvarSlett