fredag 6. januar 2012

Mobil trening !

Det finnes utrolig mange muligheter med de "nye" mobilene, mobiler som kan kjøre de nyeste applikasjonene. Hva du kan finne av app`s er det nesten bare fantasien som setter en stopper for. Men det finnes utrolig mange dårlige app`s også, litt av moroa er jo å teste ut og lete litt selv. Det er ofte da mann finner de "beste" for en selv. Det er ikke få ganger jeg har funnet en som passer meg mye bedre en den som blir anbefalt i medier. De har ikke peiling på hva nettopp DU liker :) Bruk av GPS koster deg samme som bruk av GPS i bil, gratis !! Det er kun evt. datatrafikk du betaler for om du ikke velger å laste data på ditt hjemmenettverk. Uansett koster ikke dette de store summene, da du ikke beveger deg over veldig store avstander (altså lite kart data overføring). Det er ikke sikkert du bruker kartet en gang ! Bare løper og løper til krampa tar deg eller til mobilen er tom for strøm.


Som jeg skriver i overskriften kommer jeg bare til å tipse/skrive om de appène jeg digger å ha i forhold til trening. De som kanskje gjør treningen ekstra spennende og gøy.Mitt nyttårsforsett  er som tidligere nevnt å ha mere fokus på styrke, derfor tenkte jeg at jeg kanskje skulle teste ut noen appèr som kunne hjelpe meg med å gjøre hjemme-treningen titt mere moro. Jeg fortalte stolt under en samtale i stua at jeg en gang i tiden hadde sixpack, da smalt det ifra minste gutten i huset " Hvorfor ville du ikke ha den mere da?" .........snakker om å gå på en smell. Her ble jeg svar skyldig :o) Så nå er det bare å kjøre på !  Mine favoritt treningsapper akkurat nå er:

3 apper ifra Rittr Labs ! 

Disse er gratis å laste ned og bruke ifra Android Market. Om det finnes noe lignende til Iphone vet jeg ingen ting om. Da jeg kunne bruker android selv, liker det best :-) Men det vet eller finner sikkert "eple-folket" ut av uten tips ifra meg. Om de ikke allerede er i full gang med mobiltreningen. Andre programmer jeg bruker i forhold til treningen min er som følger.
Endomondo: Flott til logging av treningen via gpsen på mobilen eller andre dingser som inneholder en gps.De kjører også ofte konkurranser eller du og dine venner kan lage egne. Akkurat nå har jeg en konkurranse gående. Den heter "4 x Norskvinter". Meld deg inn og heng deg på ;-) Du har også muligheten til "Real time peptalks from friends following you live"  Gøy er det !! Bare å prøve.....det koster bare noen kalorier. Endomondo er full av spennende og gøyale funksjoner.

PS! Du kan også logge pulsen din på mange mobiler med et pulsbelte ifra de største aktørene. Det eneste du antagelig da trenger er en liten tilleggs program/fil. Dette får du som regel beskjed om av appen da du skal aktivisere funksjonen.

Norgeskart: Denne er perfekt om du er på tur, særlig i skogen. Den bruker topografisk tur kart ifra Norges kartverk. Utrolig kjekt om du lurer på hvor du er eller hvilken sti du bør velge får å komme til det stedet du skal. Det beste er jo at den er gratis :-) Et annet tips når du er på tur er å aktivisere geotag på din mobil, kult å se på kartet seinere eksakt hvor bildet er tatt........om 10 år!

Gøy å trene annet en fingre og hode med mobilen altså.....Men husk at det ikke er sikkert nettopp disse applikasjonene passer deg. Vi er alle ulike vet du ;-) Nye kommer også stadig til....-Løpe langt med et smil om munnen å en gps på armen ;-)-


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar