fredag 10. februar 2012

En RÅ liten dame !

Helt siden jeg startet med løping har jeg trivdes best med å løpe med andre, selv om mange av mine økter løpes alene. Grunnen til det er som oftest at øktene må gjennomføres på dårlige tidspunkt og kortvarsel. Men det er jo ingen ting å sutre over, viktigste er at jeg kommer meg ut på trening. Jeg leste en rapport for en liten stund siden som handlet om hunder og eiere, å ja, rapporten viste at hundeeiere er som oftest i bedre form en de uten hund.  Så tror du jeg er en hundeeier ? Ja, selvfølgelig er jeg det. Men jeg skal ikke si at jeg er i bedre form en nettopp deg, for vet at jeg har mange spreke lesere der ute.
Jeg er en heldig eier av staffordshirebullterrier (SBT) tispe på 5år, en RÅ liten dame på 13kg.  Mina og jeg har vært løpekompiser siden hun ble en del av familien, sommeren 2007 startet hennes løpekarriere.Hun er 50% svenske og 50% bergenser. Det MÅ vel  være et bra utgangspunkt for å bli en god løper på østlandet ?

Greit med power ?Mina er en liten hund. Men hun har utrolig styrke og vilje. De sier at SBT er en stor hund i en liten kropp. Hun har enda ikke sviktet eller feiget ut da vi er ute på tur, å de har det blitt mange av. Om det er sommer eller vinter spiller ingen rolle, bare hun kommer seg ut. Det er ofte det værste, å sånn er det vel for mange av oss andre også tror jeg. Da tror jeg viktigheten av å ha en løpe kompis/gruppe/gjeng blir utrolig viktig. Om du ikke har hund da, kan dere mase på hverandre å "dra" på tur i sammen eller kanskje det holder med bare å være medlem i en løpegruppe på internett. Hva vet jeg! Men da vi har kommet oss ut er det ingen vei tilbake, bare å fullføre runden som planlagt, koste hva det koste vil. Vi backer hverandre opp under hele turen som regel. Men det er ofte på noen turer Mina erter meg litt, da ligger hun på ryggen i mosen å ruller seg rundt imens jeg sliter meg oppover med tunge steg, hun har jo ankommet toppen opptil flere ganger allerede, urettferdig (sånn kunne jeg gjøre imot Nan før).
Godt å bare slenge labben ut vindu å bare sløve med litt tv (Animal  planet)Hundebæring :)
Da har jeg mange ganger ønsket meg et sett til med bein, altså fire bein. Det virker som at det går litt lettere da, å løpe også ser det ut til. Hun snubler ikke heller. Nei, det er nok  quatro som er femtiden, bare ikke på oss mennesker eller det kommer vel snart det også. Dyrt med sko da ? Eller kanskje andelen barfotløpere stiger radikalt :p Jeg har ikke så mange bilder av turene vi er på. Men jeg kan si at mange av de har vært rimelig ekstreme. De turene hadde nok ikke gått med hvilken som helst hund skal jeg si deg. Noen ganger må hun også bæres, som oftes under kryssing av store elver eller veldig høye steinklyv, samt gjerder. Den lengste løpeturen til Mina er på 4,5 time i Nordmarka (sommer). Under ser dere et bilde ifra en av de kaldeste turene våres, fryser bare ved tanken.....men moro var  det, særlig etterpå.Ringebu, 10 kuldegrader og stivkuling .

Takk Mina ! Du er en RÅ liten dame.....men har merket at du oftere og ofter
stikker på tur med en "ny" løpekompis........fortsettelse følger ;-)


-Løpe langt med et smil om munnen-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar