tirsdag 21. februar 2012

MR er tingen !Så kom endelig beskjeden jeg har ventet på, så altfor lenge. Men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves sies det. Nå har jeg endelig fått time til MR å en omfattende blodprøve. Skal jeg nå endelig få ALLE svar på mine problemer og svar i forhold til hva som skjer med kroppen min innimellom ? Jeg håper i allefall det, selv om kropp og helse har fungert MYE bedre nå etter at jeg la om kostholdet. Med tanke på urinsyregikta (rikmanns-sjuka).
Jeg regner med at de fleste av dere vet hva en MR undersøkelse går ut på. Men jeg kan jo si til dere som er usikre å lurer. MR er forkortelsen for Magnetisk Resonans. Dette er en maskin som bruker en kraftig magnet, en radiosender og en datamaskin som analyserer resonansen. Det er nesten som å være på en skikkelig undergroud beat konsert med kun trommer. Det er disse "banke-lydene" som blir målt av datamaskinen, å danner et fint bilde av ditt indre ;-) Undersøkelsen medfører ingen smerte. Men greit å gi beskjed på forhånd om du har klaustrofobi. Det kan nemlig føles litt trangt inne i "magneten". Om du ønsker er det mulig å få montert et speil i taket over øynene slik at du kan se ut av tunnelen hele tiden. Hodetelefoner med musikk er også greit. Dette har de tilgjengelig for deg, ta gjerne med egen cd også (ikke LP). Men om du skal ta MR av feks. ankel kan du ligge med bare beina inne i maskinen.

Det jeg skal forhåpentligvis finne ut på MRèrn denne gangen er hvorfor jeg har en baker cyste bak venstre kne som ikke blir borte, vært der i 3-4 år. Men den blir ikke mindre eller bedre heller bare større og vondere. Merker at den gir meg en konstant "sprenge" følelse nedover i leggen, irrriterende og plagsomt. Jeg har tidligere vært på både rønken og ultralyd med kneet. Men ende opp med å måtte ta MR. Dette var mitt forslag til legen helt i fra starten av. Men han sa dette var en såpass kostbar undersøkelse at vi fikk prøve oss med ultralyd først. Da jeg på ultralyden fikk bekreftet en baker cyste. Men evt. årsaken kunne de ikke se på noe så "dårlig" som ultralyd. Det er jo bare så vidt du kan se et foster i uke 12 på de maskina der...

Jeg ble da sendt over til rønken avdelingen får å ta bilder av knær og ankler. Men de kunne heller ikke se/finne noe galt der, å godt var det på en måte. Selv om de "fant" 3 skruer i høyre ankel. Legen sa til meg den gangen at det var EN skrue han ikke fjernet pga. at det satt så vrient til. Tror han hadde det litt travelt den dagen, dreit i resten å sydde igjen. " Kom deg ut din sjukkling!", var det nok han tenkte.

Ja, så endte jeg opp med MR av kneet. Hadde det ikke vært billigere og mere effektivt for helsenorge å bare sendt meg rett på MR ? Som sagt tidligere så leser jeg og setter meg inn i "ting" som gjelder meg selv, legen trodde jeg jobbet innen helsevesenet siden jeg kunne så mye.  Men det gjelder kunne de "få" tingen som plager meg selv + litt på andre jeg kjenner :) Jeg er ingen helsearbeider, jeg jobber med plank !! Å MR er nok den beste løsningen uten inngrep til å finne skader på menisk ol.  Men om de finner noe galt med kneet på MR gjenstår å se :) Kanskje cysten kan tappes ? Håper bare cysten blir borte for godt snart......
Under kan dere se ett klipp ifra en som får sugd ut cysten. Men sjanse for at den kommer tilbake er der....så lenge skaden ikke leges.


Takk !


PS! Jeg trener godt å løper enda......da er det håp ;-)


2 kommentarer:

 1. Dette med helse-Norge må eg jo berre kommentere, sidan eg har vore i regelmessig kontakt med dette underlege systemet i fleire år.

  Det er jo veldig bra at du set deg så godt inni det som anngår deg og din helsesituasjon. Du skal jo vera ekspert på deg sjølv, verken lege eller annan helsepersonell kan så mykje om deg som du sjølv.

  Men klart, det er ikkje sikkert du blir høyrt til tross for din kunnskap. MR hadde vore heilt klart best å ta med ein gong, men dette er jo sunn fornuft, og logisk, og slik er det ikkje alltid i helse-Norge. Dessverre.

  Eg synst du er flink eg som ikkje gir deg.

  Synst dessutan at det bra bra med litt bakgrunnsinfo om MR. Eg har fått min "første" idrettsskade, og går ikkje smertene over etter ei veke, blir det MR.
  Stå på!

  SvarSlett
 2. Ja, der er et underlig system. Men kanskje vi bare er for dumme til å forstå det ? Jeg trøster meg selv noen ganger med den teorien... :)
  Håper din første idrettsskade leges raskt....må være i løpe form nå imot våren :) Lykke til !!

  SvarSlett