onsdag 7. mars 2012

Skjedd mye siden banan-skrelle-kurset :)

Det har skjedd utrolig mye for meg den siste tiden med tanke på trening, kropp og helse. Det meste er vel egentlig bare positivt opp i det hele. Jeg har ventet lenge men nå ser det ut til at ventingen gir resultater, ser veldig lyst ut på fremtiden. De viktigste tingen som har skjedd siden innlegget om bananflue egg (som forøvrig ikke er helt sant) er at jeg har fått vært på MR undersøkelse av høyre kne hvor jeg har en baker cyste.....bla...bla...bla. Har også fått trent godt den siste tiden, herlig. Har ingen tegn til smerter eller plager i beina bortsett ifra cysten.

Da jeg skulle på utvidet blodprøve og MR undersøkelse ved Ringerikesykehus hadde jeg forberedt meg på en del venting, køen var allerede lang da jeg kom rett etter åpningstiden.
Troen på at det skulle gå raskt ble ikke særlig mye bedre da jeg skulle ta en titt på klokka som hang utifra veggen :)


En kreativ vaktmester/urmaker !

Men det skulle vise seg å bare være feil innstilling på forhånd av meg, alt gikk strålende. Både de på MR og blodavdelingen gjorde en flott og effektiv jobb. Har ingen ting å utsette på det...........Nå er det bare å vente på resultatene og timen hos en spesialist på revmatisk avdeling på Drammen sykehus. Har vel egentlig ventet på henvisning til litt "proff" hjelp lenge. Har ingen ting negativt å si om allmennpraktiserende leger/turnus leger. Men de skal vel egentlig bare sortere "kundene" videre eller hjelp folk med enkle ting som sykemelding, resepter, henvisninger ol. Så jeg følte at jeg måtte til noen andre for å få den hjelpen/tryggheten jeg ønsket. En "spennende" pasient legger ut på vandring i det store farlige helse Norge.....

Da jeg ankom revmatisk avdeling på Drammen sykehus var spenningen  stor. Hva ville de si ? Hva ville de gjøre? Dette var ting jeg tenkte på, samtidig så tenkte jeg på at jeg følte meg litt dum. Kanskje de bare tror jeg er en sånn hypokonder som klager og syter. Kanskje jeg ikke er "syk" nok til å komme/være på en slik avdeling. Jeg løper og hopper rundt som en liten sprellemann.  Men men.....her er jeg da !

Men min tvil skulle heller ikke denne gangen ha noe hold. Jeg ble hjertelig mottatt av en spesialist som het Åse. Hun var veldig hyggelig og imøte kommen. Vi snakket lenge om sykdommen jeg nå har fått bekreftet 100%, bortsett ifra urinsyrenivå i blodet var resten av resultatene tipp topp. Utrolig hvor mye de kan finne ut bare ved noen blodprøver. Det er jo helt supert !!. Hun sjekket en finger jeg har problemer/smerter i, tittet over ankler, knær og føtter. Men det meste så bra ut :) Under undersøkelsen oppdaget hun at jeg hadde en liten hevelse i høyre ankel, å helt riktig....der var det noe hum-bug på gang. Jeg hadde hatt litt små verking der det siste døgnet, tenke det bare var trenings smerter etter noen flotte økter denne uka. Men dette skulle vise seg å være en liten start på et urinsyre angrep, flaks jeg var på rett sted til rett tid. Åse ble nesten litt glad, her skal vi nok få ut noen dråper leddvæske som jeg kan titte på under lupen. Jeg ble litt glad jeg også.....slapp jeg det attacket. Hun satte nemlig en liten dose kortison rett i det betente leddet. Å hun fikk selvfølgelig se de berømte eller bedre sagt fordømte krystallene i leddvæsken hun fikk ut.


Hun sa også at baker cysten også høyst sannsynlig kommer av urinsyregikta, så her ble det svar på mye. Bildene ifra MR undersøkelsen hadde hun ikke fått, enda de på Ringerike sa det skulle sendes over digitalt, å derfor gå meget raskt. Men fem dager er nok for kort tid til å sende digital post i mellom sykehusene. Godt  meldingene ikke er like treige på facebook :P Ordet raskt på sykehus språket betyr vel innen ca. 3 måneder tenker jeg !


Siden jeg har lagt om kostholdet mitt betraktelig å fortsatt har for høyt urinsyrenivå i blodet, ligger jeg ann til  å måtte starte med medisiner (allopurinol). Men dette er noe vi ble enige om å vente litt med av flere grunner. Den største grunnen for meg på det pr. i dag er at det øker faren for attack betydelig i start fasen, å det blir det dårlig med løping av. Har ikke særlig lyst til å være bort ifra jobben heller, kjedelig å bare ligge på sofaen med smerter og dritt. Under kan dere se en grunn til å starte med medisiner. Dette er så kalte "toffee", avleiringer av krystaller i/under hunden, å det er dessverre ikke så bra. Men har et håp om at de kan bli borte etter hvert....Hvite tofi er alt annet en goodis !!


Men så var det tilbake til denne berømte cysten "my ass". Den er nå borte ::::) JIPI!! (håper bare ikke den melder sin ankomst igjen) Åse kjørte inn nåla å sugde ut gørra (ala youtube filmen jeg la ut), plusset på med en liten "dærsj" kortison. Nå er det bare å holde sofaen i et døgn, så er jeg tilbake med løpeskoa og jobb. Væsken i cysten inneholdt også urinsyre krystaller, enda en bekreftelse. Om de fant noe annet feil på bildene ifra MR skulle de gi meg beskjed omgående. Nå nyter jeg bare lettelsen å ha et bein uten konstant sprengning ifra cysten + gleden av å forhåpentligvis ha kommet i kontakt med rett person i helsevesenet. Nå skal det løpes............
ju-hu !


PS! Det var vist fint å drikke kaffe, heldigvis for det ;-)
-Løpe langt med et smil om munnen-
2 kommentarer:

 1. oi da - masse god bedring og lykke til videre!!!

  og ps: ukritisk naturfagslærer som jeg er, slukte jeg det bananflue innlegget ditt rått, viste det frem til klassen i stor stas i spisingen og rappa til meg en banan fra en halvfrivillig elev og viste frem. om det ikke var sant, så går det i hvertfall nå 27 13-åringer rundt i oslo sentrum og kaster bunnen av bananen for å slippe og få bananfluer i magen..knis :)

  SvarSlett
 2. Haha...nå følte jeg meg nesten litt slem. Men jeg fikk meg jammen en god latter. Unnskyld om dette skulle by på noen problemer videre i livet for deg :P

  PS ! Greit å skrelle bananen på MIN måte uannsett :O)

  Tusen takk !

  SvarSlett