fredag 11. mai 2012

Årets første "blåmerk" tur!

Så kom dagen jeg har ventet på, freddan. Men denne fredagen skulle bli en flott dag treningsmessig,tross skikkelig dritt vær. Jeg har i lang tid gledet meg til å fortsett med det som gledet meg så mye i fjor. Nemlig det å løpe rundt i Nordmarka, lest kart i hele vinter, nesten :)

Turen denne gangen gikk hjemme  ifra å rett opp til Lamannshaugen. Hvor det er helt fantastisk utsikt. Men ikke denne gangen, tåka var tjukk som graut, betydde lite i dag. Hadde ikke tid eller lyst til å stå i regnet å fryse, kan da ikke bli sjuk. Mina tok en liten titt :-)


Mina på Lamannshaugen 701 m.o.h.


Turen gikk videre på blåmerker sti nedover i mot Sindersætra, mye snø i stien Det var nok 30cm på det meste, følte meg litt tøff der jeg løp i sprut regn og dyp snø. Holdt til høyre i første stikryss (blåmerk), løp over til Vangsætra, derfra til Finnerudsetra å ned til Svenådalen, fulgte den hjem. Nydelig ! En liten stubb ifra Finnerudsetra fikk jeg øye på en snedig installasjon, fint i høyden. Men tok ikke sjansen på å stoppe her heller, hadde det faktisk litt travelt i dag, er jo freddan.Installasjon i skogen, hørte jeg ELG!!!


 Jeg merket meg også et punkt (grønn prikk) på kartet hvor jeg skal finne en sti som fører opp til Svarttjernshøgda 717 m.o.h. Den kommer opp på høgdens vestside, de aller fleste kommer seg nok opp til toppen på stien ifra Ølja. Det blir nok ikke lenge før den MÅ finnes å sjekkes ut. Så følg med ;-)


Utsnitt ifra mobilen/norgeskart !Hoved poenget er at jeg endelig er tilbake både i form, uten gnagsår eller løse negler (tapet en), å sist men ikke minst, på tur i en BLÅMERK i Nordmarka :) Takk !-Løpe langt med et smil om munnen-
2 kommentarer:

 1. Hei Ståle, fint å se deg i form og ikke minst i terrenget. Lamannshaugen i tåke er ikke helt som haugen i sol, med utsikt over halve Land og Hadeland. Forøvrig topp nr 4 av 5 på kristins Runde.

  Siste toppen på KR er jo Svarttjernshøgda, og de gangene vi løp den som trening med fritt veivalg løp jeg alltid stien på baksiden - den du leter etter. Første gangen er den lettest å finne fra tooppen, men den går ikke helt slik den er tegnet på det kartet du har lagt ut. Fra toppen starter den i en litt mer nordlig bue, og ned mot veien gjør den ikke en så skarp sving. Endringene skyldes nok kjøring med skogsmaskiner for en del år tilbake. Fra Svenådalen løp jeg blåsti (vanskelig å følge) og vei til Mosjøen, og fikk slik sett en veldig mye kortere rute mellom Svarttjernshøgda og Ringkollen enn konkurranseløypa til kristins Runde.
  Nå venter jeg bare på KR påmeldinga di :-)

  SvarSlett
 2. Takk for gode tips, se om jeg får tid til en liten tur innover for å sjekke en dag :)
  Blåstien ifra Svenådalen til veien som fører til Mosjødammen har jeg løpt mange ganger ;-) Men de aller fleste ganger andre veien......

  Når det gjelder din siste oppfordring hadde det vært utrolig gøy, koser meg minst like mye i terrenget med skoa ;-)

  SvarSlett