fredag 25. mai 2012

Geocaching som løpetrening!

Nå har jeg endelig kommet tilbake til normalen etter RUF. Men det er ikke det dette innlegget skal handle om. Jeg har nemlig startet med geocaching. Sånn litt i allefall. Dette er nesten som god gammeldags skattejakt, uten de helt store verdiene. Men det er ikke det som teller eller er det viktige her. Her er det spenningen med det å lete etter noe, å forhåpentligvis finne noe på gitt sted/kartkoordinat som er det viktige. Det finnes sykt mange cacher rundt om kring, kanskje du sitter like ved en nå eller kanskje det er en ved der du setter ifra deg sykkelen. Da du har syklet til jobb, ja for du bruker vel ikke bilen? Om du ikke er av den ekstra tøffe typen å løper til jobben da :-P Eller kanskje like ved din faste rasteplass inne på skauen ;-)

Som du skjønner ligger, henger eller står disse "skattene" rundt omkring over alt. Det er bare det å vite om de, å det har du muligheten til nå, å det er gratis. Gå inn på siden geocaching. Registrer deg der å vips så er du igang. Det går fint ann å bruke en smartmobil med gps om du ikke har en "ekte" gps.Om du skal legge ut en egen cache er det nok best at du har tilgang på en ekte gps, helst garmin. Dette er for å ikke legge ut feil koordinater, litt kjipt for de som skal lete om de leter på feil sted. Det finnes flere apper som kan brukes til oppgaven å finne cacher. Jeg bruker c:geo, veldig fornøyd med det. Men dette går litt på smak og behag.

Det er ikke bare her i Norge du kan lete, neida rundt om kring i hele verden kryr det av cacher. Så hvor enn du måtte befinne deg er det  muligheter for litt geocaching :-) Å en annen ting som er fint med mange av cachene er at de leder deg til mange flotte plasser rundt om kring du ikke hadde en anelse at fantes. Mange skriver også historien om ang. stedet, så da kan du lære noe også :-) Lære, oppleve og trene samtidig !!!
Det høres nesten for godt ut til å være sant :)

Jeg tar ofte med barna på de store cachene. De er lettere å finne, å det er små saker og ting inne i boksen, bytte ting. Vi tar en ting og putter en annen tilbake (vist vi gidder). De små inneholder som regel bare en papirlapp. Lappen hvor mann signerer på at mann har funnet cachen. De minste er på størrelse med det ytterste ledet på lillefingeren din.

Det som jeg har funnet ut eller tatt del i for min egen del er å bruke disse cachene til trening. Jeg vet det er flere orienteringsløpere som bruker de på denne måten. Jeg syntes det er helt genialt. Men jeg skal jo si at det ikke blir på hver eneste løpetur/langtur. Det har jeg da ikke tid til :-) De gangene det passer inn, å jeg har lyst legger jeg inn en skatt.

Under ser du en oversikt over cacher i området i og rundt Oslo. Mange ? ;-)


Kilde: Geocaching.comJa, hva venter du på ?-Finne mange med et smil om munnen-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar