mandag 21. mai 2012

Kristins Runde......

Har i noen år hatt lyst til å starte på Kristins Runde, ikke for å vinne selvfølgelig. Men tror det er et utrolig flott løp. Jeg kjenner til store deler av løypa, å vet hvor flott det er der. Jeg har også begynt å få tilbake krefter og spenst i kroppen igjen etter RUF, å godt er det. Men det er et STORT men.....

Har som nevnt tidligere noe problemer med noen negler, lilletå neglen er borte så den er ikke lenger i veien. Men at stortå neglen skulle bli så vond og plagsom hadde jeg ingen anelse om. Jeg skal ikke gå i detalj på det, kan fort bli litt for kvalmt. Det kan jo hende at jeg har noen skjøre lesere, selv om jeg tror at nettopp du ikke er en av dem.Tåa 1mnd. etter RUF :(


Jeg sliter med konstant smerte/verking i tåa. Når jeg starter å trene (løping selvfølgelig) er det veldig vondt, særlig under frasparket. Når jeg får løpt en stund, 15-20 minutter går smerten heldigvis over, kjenner bare litt murring. Har pr. i dag ikke løpt i over 3 timer med tåa. Det jeg nå skulle så gjerne ha vist svaret på er hvordan blir det utover disse timene. For jeg må jo regne med kanskje det tre dobbelte på Kristins Runde :-S. Jeg har vel egentlig også sagt/lovet meg selv at jeg ikke skal starte i så lange løp om kroppen gir utrykk for at den ikke har særlig lyst til å utsettes for slike påkjenninger. Men har jo så lyst.......å har mann lyst har mann lov heter det vel. Sant? Men Nan har jobbe helg......så det blir litt av et puslespill med alle barna, kan du ? ;-)


Til deg som har lyst til å lese om dette løpet klikker du på denne linken her : Kristins Runde 2012


Tenker, tenker, tenk !!!!


-Løpe langt med et smil om munnen-

7 kommentarer:

 1. Prøv med foten i grønnsåpevann to ganger 15 min daglig. (vanlig grønnsåpe, men mere konsentrert enn ved golvvask). Eller oppsøk lege. Er det gørr under neglen må det ut. Kan være sopp eller bakterier, eller "bare" inngrodd tånegl.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei "trailrunnergunnar"

   Jeg ble nysjerrig på hvem du er. Så at du etablerte googleprofilen i mars, og at du også hadde et innlegg på Anne Marie Flammersfeld's blogg.

   Jeg har en god venn - initiativtager til Kristins Runde, som i 15-20 år har bruket signaturen Gunnar Trailrunner Fæhn eller bare trailrunner.

   Jeg trodde det var han som hadde en ny bli\ogg på gang :-)

   Slett
 2. Hei Ståle
  Det kan selvsagt være andre årsaker, men det kan se ut som om du klipper neglen for tøft inn mot kjøttet på hver side. Da er det lettere å få slik "inngrodd negl" enn om du klipper bare rett over.

  Jeg har hatt slik negl noen ganger selv, vondt - men det har gått over. Følg rådet til trailtunnergunnar.

  Ellers er det ganske vanlig at ultraløpere utsettes for slikt på grunn av for trange sko. Sko i riktig størrrlse blir gjerne for små etter mange timers løping, spesielt løpene som er lenger enn 6-timers, da foten utvider seg noe (fotbuen flater ut?). Mange øker størrelsen 1/2 og 1 nr til slik løping.

  Det hadde vært flott å se ditt blide åsyn i Kristins Runde - håper du får logistikken på hjemmebane til å gå opp - og at du ellers får lyst til å melde deg på. Ennå 10 ledige plasser.

  SvarSlett
 3. Tusen takk for de gode råd og hyggelige tilbake meldinger.Jeg kommer nok til å teste ut litt grønnsåpevann i kveld. Men må løpe en tur først, trene litt på å yte i det gode været. For det er vel slikt vær som er bestilt til Kristins Runde har jeg lest på løpets info side ;-) Om ting går i orden og det fortsatt er ledige plasser er jeg med !!!

  SvarSlett
 4. Hei Ståle! På FB ser det ut som tåa er på rett vei nå :-) For meg så det ut som det var en vannblemme under tåneglen. Det hender jeg har også, og det handler om å få tatt hull på den og tørket det ut så fort som mulig. Den neglen var nok dødsdømt uansett. Nå tror jeg den tåa kommer til å bli fin-fin! (dog uten negl en stund)

  Årsaken er sikkert mye trøkk på stortåa over lengre tid. Og som Olav sier kan skoen være for trang, men det er vanskelig å løpe med så stor sko at det ikke blir trangt når foten begynner å bli hoven, i et langt løp for eksempel.

  hilsen en ikke-ekspert (!)
  Peter T

  SvarSlett
 5. Hei Peter (ikke-ekspert)!

  Takk for info. Tror jammen du har rett når det gjelder vannblemme under neglen. Det som var noen "dritt" var at vannet presset neglebåndet ut, vondt. Jeg stakk hull, uten hell. Men nå virker det som at det går rette veien. Har kjøpt meg et par sko som er litt bredere i forfot. Håper det hjelper....:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bra! Jeg tipper det ikke går mange dagene før den tåa ikke plager deg lengre. Klart du skal være med i Kristins Runde. Håper det praktiske ordner seg også. Stå på med treningen :-)

   PT

   Slett