tirsdag 19. juni 2012

Døpefonten!


Søndag ettermiddag var det duket for nok en tur ut i Nordmarka. Denne gangen skulle jeg og resten av gjengen som møtte opp ta turen innover til Døpefonten. Døpefonten er en liten myrputt som er ganske rund i formen. Navnet på den kommer nok sikkert av at den ligger i nærheten av Prekestolen, bare litt lavere i terrenget selvfølgelig. Vi passerte 200-300 meter i bakkant av Prekestolen, spare besøket der til en annen tur.

Jeg annonserte turen som vanlig på facebook i tro og håp om at flest mulig av mine preke venner tok til fornuft denne søndagen. Det ble fem stykker av oss, ikke dårlig det. Men som sagt vi har plass til flere.Turen startet på Tverrsjøstallen hvor bl. Kristins Runde har start og mål. Vi kunne nesten lukte svetten ifra forige helgens slit eller kanskje det bare var avfall ifra sauen vi merka. Tøffe de gutta der. Vi startet turen nedover Sinderdalen, ca 5 kilometer små kupert grusvei ned til Store Sinnera, så var det inn på blåmerk. Nå koser vi oss :-) Tok en kjapp pause/mig-stopp ved Sinnerdammen, godt!! Her fra løp vi på en utrolig flott sti nedover til Spålen, langs Spålen er nok nesten en liten favoritt etappe for meg, virket som om de andre koset seg også. Her finnes det utallige mange flotte kose/fiske plasser nedover. Nesten så jeg ønsket at jeg var på camping isteden for trening. Jeg løp litt i min egen lille verden da plutselig en av med løperne brølte ut, "NÅ SER VI JO OVER TIL HYTTA Tèn FLESKE-LARS", det var Ivar som hadde våknet :) Så nok en tur begynte å gro i hodene våre. Vi MÅ jo stikke innom Fleske Lars en gang i sommer. Men det får vi evt. komme tilbake til. Nå var vi ute på annet oppdrag. Nå startet vi på overstigningen av Spålshøgda, svære steiner og eld gammel skog. Her løp vi helt klart i uberørt skog, kan det bli bedre ? 
Da vi var  kommet oss ned ifra Spålshøgda møtte tre av deltagerne på en utfordring.....Ingen ønsket tydeligvis ikke å bli våte på beina......Her planlegges overstigningen av bekken som renner ned ifra Finnvatnet å ut i sør enden av Spålen. Men hadde de vist litt mere om turen videre hadde de nok gitt beng i det, å bare pløya over så vass føyka sto. Da bekken var historie gikk ruta videre til Finnerussætera, fin plass :) Her er det en god del stier på kryss og tverrs så har gjelder det å holde tunga rett i munnen, tørr ikke guide en gjeng slitne folk ut på straffe-runder. Noe Nan har erfart ifra tidligere turer....Her ser dere Nan i full sving med å forsere et parti Dagmar hadde godt amok...Men det gikk fint, vi var på rett kurs....kursen til Døypefonten :) Men her skulle det bli litt bløtt, et lite område med somp og myr  måtte passeres, gikk fint det. Men tror ALLE hadde litt RÅ sokker :P Da jeg kunne melde at Døpefonten kom til syne på venstre side ble alle glade, Ivar og Trond rykket ifra. De hadde nok bestemt seg for at de skulle døpes først, søte de er. Hoppet seg fremover på myra imot vannkanten.Om noen lurer så dreide dette seg kun om en redøping, så de beholdt samme navn.Ivar og Trond tok "myrdansen" tilbake til flokken :)


Nå var hoved målet med turen nådd, så nå var det bare å peise på hjem over (imot Tverrsjøstallen). Det skulle gå bra, pigge og glade som vi var. De to ny døpte la seg rett i front, vi andre noen meter bak. Fint det ;-) Men vi hadde ikke løpt mange kilometer før vi måtte ta en rask stans. Sjekk denne buska da mann....her har hakke-hakke-spett godt bananas. Vi kunne nesten putte hodene (med hår på) våre inn i hullene.


Nå kunne vi suse tilbake til Tverrsjøen.....godt :)
Alle var klare for bilen nå, vel fornøyde....fotografen klarte nesten ikke henge på.Tusen takk for turen alle sammen.......Husk at denne turen var bare en liten brikke/strekning i den STORE runden jeg har inne i hode ;P-Løpe langt med et smil om munnen-


5 kommentarer:

 1. Det så ut som en herlig utfordrende skogstur! Hvor lang ble distansen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit! Turen var herlig, litt spennende også faktisk. Da vi stoppet på Tverrsjøstallen viste klokka 17,5km. :-)

   Slett
 2. Fin runde, vekker fine minner fra turen min i samme område uka før Kristins Runde. Neste gang anbefaler jeg at dere tar hele runden på blåstiene rundt Spålen, da får du skikkelig villmark... og INGEN kommer fram uten å bli blaut på beina, bare å hoppe i første bekk - så er'e gjort.

  Også runden rundt Skarvvatnet/Pershusvatnet (over Pershusfjellet) er flott, men den har du sikkert løpt mange ganger...

  Torsdag fk kjører jeg forresten til Tverrsjøstallen, sykler til Mylla og løper de første 17 km av NUC-traseen tilbake til Tverrsjøstallen (via Bislingen, Syljuseter, Åssjøsætra, Trantjern og Kollern). Værra med på joggetur i skauen med gammel mann?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker Olav! Mange fine runder som skal testes, takk for info og tips:-). Jeg har veldig lyst til å henge litt med deg rundt i marka vet du. Men usikker om jeg får det til. Når klokka hadde du tenkt? Har det litt travelt fortiden :-S

   Slett
 3. Takker Ståle som pålitelig kjentmann, og alle for supert følge:-))

  SvarSlett