torsdag 9. august 2012

Blokhus Marathon 2012

Så var endelig dagen kommet for debutanten i Blokhus Marathon. Jeg var veldig uheldig med ting og tang før start. Men det er slikt som kan skje. Jeg bommet til å med på frokosten, ingen kaffe som jeg pleier å et feil innkjøpet rugbrød på ca 2kg var heller ingen sukkses, tung klædd i magen. Dette bekrefter i allefall at mann egentlig aldri blir utlært i faget, langdistanseløping ;-) Å det er jo bare gøy.


Blokhus torg før start.Da jeg hadde kommet meg til starten på torvet, ble fokuset på løpet ganske bra. Det var samlet ca 80 sprekfanter til start på distansen, mange flere på kortere distanser. Men jeg syntes at 2 stk. toaletter var litt i minste laget, særlig siden butikker og andre offentlige steder ikke åpnet dørene før en halv time etter start. Det gikk fint, selv med flere nervøse "løpe-langt-mager", uansett hadde det ikke skadet med noen flere tror jeg.


Alle sprekfanter i fint driv :)
Da starten gikk kl 0930, var alt perfekt for et godt løp. Jeg hadde bare en plan med dette løpet, persj. Jeg la meg straks i sammen med en gruppe som inneholdt to stk. fartsholdere til sub 3:30 :-) Da har jeg god margin til persj +  mulighet til å komme under den magiske grensa. Det gikk utrolig lett å løpe i gruppa, 6-7 stykker av oss. Men selvfølgelig måtte Herr Aas finne på noe sprell rundt 16km. Da økte jeg tempoet bitte lite grann, å seig ifra gruppa. Det jeg da hadde glemt var stranden. Men den kom raskt tilbake i minne da jeg forlot asfalten å entret sanden...ble møtt av vind og regn. Jeg fikk for høy puls, løp som vanlig i et vakuum imellom to grupper (gjør dette gang på gang på gang), ikke sakte men slitsomt. Hvorfor må jeg være så lite smart ?  Kanskje jeg er født sånn!!
De i gult er mine menn :)


Da det hadde godt en god stubb etter passering halvveis ble jeg hentet inn av 3:30 gruppen. Jeg ble igjen en av gruppen, selv om jeg var utlending. Noe jeg fikk høre ganske raskt etter start. Godt var det å igjen henge med de.....så lenge det varte. Jeg klarte ikke presse meg mere i dag. Måtte til slutt se de sige ifra, akkurat slik jeg gjorde runden før. Dette ble 2. gangen jeg kom løpende ut på stranden alene....slitsomt:-(. Jeg så på klokka at sub 3:30 glapp. Men en liten trøst var at persj fortsatt var mulig. Da jeg omsider igjen fikk asfalt under skoene var jeg trygg B-) Yes!! Ny persj 3:31:50:-) Dette ga meg 15plass av 82 løpere på helmaraton. Dere kan jo gjette hvem som var på første siden av nordjyske.dk :P


Etter løpet ble det dusj, bilder og masse god mat. De andre i familien dukket også opp, selv om de gikk glipp av hele løpet mitt. De vet ikke hva de gikk glipp av. Men det vet jeg ;-) Vi feiret meg bufé på Cacablanca i Blokhus torg. Bufé er for de som ikke vet " sPRis Til Du SPREKKER, Å LITT tIL" Det ville de være med på selvfølgelig :-)


Håper jeg kommer tilbake neste år.............dette var gøy ;-)


Les om blokhusmarathon her ;-)


En bra snutt etter tips ifra www.lettbent.com
-Løpe langt med et smil om munnen.....det er bare 1 dag til neste maraton ;-)

2 kommentarer:

  1. Det virker som det var et fint løp å delta i :) Spesielt siden det var i Danmark(var det ikke så?)

    SvarSlett
  2. Hei ! Blokhus er et veldig fint og koselig sted å være i, så å løpe der også blir dobbel dose av det positive. Det er helt klart litt spesielt å løpe i et annet land. Du får reise deg en tur nedover til neste år :-)

    SvarSlett