onsdag 15. august 2012

Ringeriksmaraton 2012

Det er lov å si nei!! Jeg starter dette innlegget med en negativ setning i positiv forstand :-S. Ringeriksmaraton var bare moro ifra start til mål, så er det sagt. Det ble en del mere oppmerksomhet rundt meg en hva jeg er vant til, fotografering og intervju er ikke daglig kost for en grå mus som meg. Men dette var noe jeg kom greit over å igjennom tror jeg. Jeg hadde jo bare svart ja på en liten epost ifra Janicke i Ringerikes Blad. Det er ikke så mange som har tid eller nerver til å lytte til hva som blir sagt ifra "senen/spiker" eller så var det jeg fikk liret ut av meg veldig lite interessant :-P. Da jeg omsider hadde fått tredd "kamera-hjelmen" oppå hode å strammet til var det klart for en prøve jogge rundt i startområdet på Vik. Du verden som det presset og gynget i panna....fikk straks tak i litt sportstape å  tapet over den skarpe kanten som presset panna ned over øynene. Her måtte det forebygges !!! Jeg har ikke så store øyne og liten sinnarynke ifra før, så nå så jeg fin ut. NOT!! Men men....mann skal da ikke se vakker ut da mann løper maraton, selv om det ser ut slik på veldig mange. Jeg orker ikke ha hår-pasta engang, svir så i øya da det kommer rennene. Kanskje de ikke løper seg svette ? Tommy hadde løst dette på en enkel måte la jeg merke til, høvel :O)


Litt info om kamera !


Da starten gikk kl 13.00 føltes det ganske greit. Med veldig merkelig å ha noe tungt hengende ut ifra panna under et maraton løp. Jeg var redd for at nakken ikke skulle holde i 42km. Har løpt med hodelykt på mørke kvelder. Men dette var noe helt annet. Men nok om det nå. Jeg startet friskt med sola i ryggen og godt mot.
La meg på det tempo jeg mente var gjennom førbart. Jeg hadde satt garmin klokka til en snittfart på 5:20 min/km. Det gikk helt fint å følge det. Løp rolig og behersket, passerte første drikkestasjon. Å vet dere hva ? De var tomme for vann til maratonløperne ??? Er det mulig...."vi" var kanskje 20 stykker!! Det begynte å bli varmt også, klokka var ca 13.30, å sola lå ikke på latsiden kan mann si. Jeg blåste litt i nesa, å skravlet litt med meg selv en liten stund (de skulle vist fjerne lyden på kamera). Men det er jo ingen ting å gjøre med det...er det ikke vann så er det ikke vann. Løp videre stålemann, så kommer du kjappere til neste vannhull.

Da jeg kom til Hønefoss torg lå jeg ganske bra ann etter klokka. Jeg fikk filmet litt av mine nærmeste da jeg passerte de, før og etter selve torget. Kjempe moro!! Men tror den minste av barna syntes det var litt rart at pappa plutselig dukket opp, svett, rød, dårlig tid også med en diger kladd oppe i panna :§ Om jeg noen gang får se filmen er et annet spørsmål.

Når sentrum av Hønefoss ebbet ut, å jeg igjen kom til skogen. Merket jeg at "ting" ikke var helt som det pleide, beina var helt tomme for krefter...hmm..hva skjer? Jeg senket naturlig nok tempo noe, litt kom av seg selv også selvfølgelig. Men det hjalp ikke, beina var å bli helt daue.Det var jo nå jeg skulle gi gass :§ Nå må jeg finne frem vidunder middelet jeg hadde med meg bak i rompetaska tenkte jeg (finnes ikke på doping lista). Men vet dere hva ? Der var det tomt !!! Hadde glemt å legge oppi det viktigste. Taska var like tom som muskla! Det var som å få en diger slegge i tryne eller kanskje det bare føltes slik pga. "kladden" jeg hadde i panna. For den satt der fortsatt den :) Nei, nå var jeg ute på tynn is. Men i mål skulle jeg, kan ikke bryte slike "kort" løp pga. mangel på vann, krefter eller "vidunder middel", tull!! Kjør på ;-)

Litt av oppløpet på Jevnaker :)


Da jeg endelig kom til oppløpet imot praktfulle Jevnaker sentrum skulle jeg gi siste spurt. Men den var heller ikke der, merkelig. Jeg får skylle på at 5 dager imellom to maraton løp er litt vel kort. Jeg var fullstendig klar over det. Men kunne hverken droppe Blokhus eller Ringerike. Målgang ble derfor gjennomført i sånn ca samme tempo som jeg hadde hatt den siste timen, tragisk og forvirrende. Men da er jeg en erfaring rikere, å kjenner kroppen min enda bedre. Det kommer godt med imot Oslomaraton skal dere se ;-)Intervju av Janicke på Jevnaker Torg.


Det ble et kort intervju med spiker før jeg ble følgt til bilen av Nan. Nå skulle vi bare kose oss med god mat resten av kvelden + en liten bytur. Ringeriksmaraton 2012 er over for denne gang. Jeg ble noen erfaringer riker. Det jeg kanskje kommer til å huske best er at om jeg skal løpe maraton med action-kamera så skal det være brystmontert, ikke hode ! Tiden min på årets RM ble begredelige 3:55:50 :( Men jeg fikk bronse medalje i klassen. Må bare nevne at deltager beviset i RM er veldig dårlig, en bitte liten medalje. Jeg syntes i allefall vi som faktisk løper distansen maraton burde ha fått en skikkelig "kladd" rundt halsen. Det har de klart å skaffe i de andre maraton løpene jeg løper..


Det er dama si det...


På tirsdagen fikk jeg en liten overraskelse da Ringerikes Blad kom på besøk, ikke sykebesøk altså. Jeg var stiv og øm i panna. Men ikke sykebesøk syk liksom. Neida, de ville bare takke meg for innsatsen på lørdagen, å kom med noen flotte blomster. Det er avisa si det tenker jeg....eller kanskje det bare var for "skrivefeilen" de hadde etter resultatene på Ringerike Ultra Festival....hehe....nei da. Kjempe hyggelig med blomster var det :) TUSEN TAKK!


Buketten ifra RB !


-Løpe langt med et smil om munnen, uten "kladd" i panna-Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar