søndag 30. september 2012

En tur til revmatologen.......

Ja, da var det endelig en tur tilbake til Drammen sykehus, å revmatologisk avdeling. Det første du tenket nå var sikkert at jeg hadde løpt så beina "spruta" under oslomaraton. Men da kan jeg si deg at det er helt feil.
Jeg skal tilbake hit for å ta nye målinger og tester på kroppen. Håper nå at verdiene av "dritt" i blodet er lave eller lavere en sist i allefall. Om alt er bra blir det ingen medisiner, medisiner er vel noe jeg kommer til å si nei til uansett. Det ser jeg ingen grunn til nå, kroppen føles såpass bra etter kosthold omleggingen (ink. null sjokolade). På vei ned til Drammen så jeg mange som flagget på halv stang, er det så ille tenkte jeg for meg selv. Jeg vet det ikke er pent å spøke med slik. Men det er lov å underholde seg selv, er ikke så gøy med bil ifra Jevnaker til Drammen akkurat.


Ved ankomst drammen sykehus fikk jeg følelsen at å være skikkelig smart. Det sto to personer litt bortenfor parkeringsautomaten å glante. Jeg ruslet bort til automaten, tok frem kortet (har jo ikke penger i bok lengre) å trakk det, knappene for å velge betalings verdi var litt "trege". Men to tre trykk så gikk det inn. Da jeg hadde utført betalingen å fått billett, kom den ene av de to bort å sa "hvordan fikk du til det?" Det er bare å dra kortet å trykke på 1-5 eller 10kr det sa jeg, "å" sa dama. Jeg trodd at mann skulle dra kortet for så å putte på pengene. Men det gikk jo ikke:-S. He,he.....er ikke så greit.

Timen hos spesialisten på revmatologiske gikk veldig bra, akkurat slik som forventet. Vi snakket mye om sykdommen urinsyregikt, å det å leve med det. Jeg merker at jeg stadig blir klokere på sykdommen etter besøk der. Hun tok også å tittet rundt på mine ledd med et fint lite apparat som ser betennelser ol. i bl. ledd. Men alt så bra ut tross oslomaraton nettopp fullført, hadde en bitte liten "betennelse" i/ved venstre akilless, uten betydning. Det trekker seg nok tilbake ;-)  Jeg tok også noen blodprøver for å se nivået av syre nå, tror det har sunket ytterligere nå.....good good ;-)

Min baker cyste hadde "vokst" bitte litt siden den ble tappet helt i starten av året. Men den var så utrolig liten at den ikke hadde noen betydning eller store plager for meg, så den lot vi være denne gangen. Om du har eller kjenner noen som har en baker cyste er det bare å kommer seg til legen å forlange at den blir tappet. Det blir så mye bedre etter på.

Da jeg kom tilbake til bilen å fikk se dette :

Følte jeg meg ikke så smart allikevel. Jeg betalte 61 kr for så å plassere bilen på en plass som var for ansatte ved sykehuset, parkeringen var delt i to. Noe så teit :§ Det var masse ledige plasser på begge sider, så litt teit syntes jeg at det var av parkeringsvakta siden jeg hadde betalt. Jeg betaler ikke for å parkere feil liksom, prøvde ikke å lure til meg noe. Men noen ganger tror jeg ikke at det er mennesker som går rundt å henger gule lapper på bilene. Totalen på parkeringsutgifter ble 761 kr. Turen hjem ble ekstra kjedelig......men etter stopp i Hønefoss, å en prat med G-Sport Egil var alt glemt:) En flott fyr !

Dette ble alt-i-alt en veldig positiv tur......jeg har kontroll på gikta :)-Løpe langt med et smil om munnen-4 kommentarer:

 1. Jeg jobber på det sykehuset. Parkeringsbøter er en dagli brød for oss. Jeg fikk krangla meg fra to bøter. Verd å prøve! Ellers lykke til bra at beina fungerer. Kosthold er veldig viktig ved din sykdom. Fortsett som du gjør!

  SvarSlett
 2. Interessant om Baker cyste. Fikk påvist en i 2006 som aldri ble gjort noe med. Tok en ny MR for en måned siden og da var den borte.

  En venn har urinsyregikt. Han er ganske aktiv og spiser sunt, dvs mye grønnsaker, fet fisk og lite sukker. Så er det visst bedre å drikke cider enn øl når man har betennelse i kroppen. Etter at han ble bevisst på kosthold har han knapt hatt symptomer. Selv har jeg bekhterev og til tider betente senefester.

  Arthritis Foundation i USA har en fin side med gode råd om urinsyregikt:
  http://www.arthritistoday.org/conditions/gout/index.php

  Knut Ø (jogg.se)

  SvarSlett
 3. ania: Tusen takk for tipset. Jeg får se om jeg "orker" å ta opp kampen med slike instanser. Føler at jeg har bra kontroll nå, venter i spenning på svar ifra de siste testene. Men kroppen min fungerer jo bra. Det er bevist ;-)

  Knut: En baker cyste kan plutselig forsvinne. om "skaden" som forårsaket cysten leges. Grønnsaker og frukt er det bare å hive innpå. Men fet/rød fisk styrer jeg unna. Takk for tipset ang. siden. Men må si at jeg er litt forsiktig med å lese så altfor mye nå. Tror jeg har funnet min "nøkkel" til en attack fri tid ;-)

  SvarSlett
 4. Aina: Da var klagen sendt. Håper det går bra. Men jeg må si at det var utrolig vanskelig å finne ut hvordan/hvor man skulle klage. Merkelig ;P

  SvarSlett