lørdag 22. september 2012

Oslomaraton 2012

Gratulerer Ståle ! Jeg starter hele innlegget med å gratulere meg selv. Dette fordi at jeg er SUPER fornøyd. Har som dere sikkert vet forberedt meg på dette løpet i en lang periode, 12 uker med systematisk trening i mot et mål. Jeg har tidligere også forsøkt det samme. Men har blitt avbrutt av "gikta", utrolig glad for at jeg har fått litt kontroll på den. Det er nok litt av grunnen til at jeg nå stadig setter nye personlige rekorder, å kunne trene uten avbrudd. Blir ikke i bedre form av å ligge på sofaen eller humpe rundt på krykker.

Jeg vet egentlig ikke helt hva jeg skal skrive om selve løpet. Det gikk bare som en drøm, kroppen var optimal. Har ikke løpt så langt i den farten før, så det er jo utrolig spennende å følge med på klokka.
Målet var ny pers, persen er ganske fersk. Den ble satt i Danmark under Blokhus marathon. Jeg hadde bestemt meg på forhånd at jeg bare skulle løpe i den farten som føltes riktig, uansett hvor fort eller sakte det gikk. Når jeg hadde løpt i noen kilometer stusset jeg litt over hvor fort og lett det gikk å flytte den ene foten foran den andre. Men det var helt ok for meg, bare smilte jeg ;-)

Da jeg kom inn på Akerbrygge sto hele familien å heiet meg frem, herlig familie. Det blir noen gode tanker da ;-) Men prøvde å holde fokus på selve løpet. Men det var veldig vanskelig til tider. Det er jo så mye rart å se på. En ting jeg husker godt var da jeg kom bak en mann som slang så veldig med beina at jeg ble svimmel av å løpe bak han, så jeg suset forbi han slik jeg gjorde med de fleste etter passerte 21km. Herlig følelse det!

Når det var ca 2km igjen av løpet fikk jeg øye på flere kjent folk som heiet. Dette er noe som gir enda et gir på slitne løpere. To av tilskuerne la seg opp ved siden av meg, jøss det var jo gutta mine som ville henge på. Men jeg klarte å riste de av meg ganske kjapt ;-) Om noen år kanskje de er der.

Selve mål gangen var en enorm lykke følelse. Jeg hadde enda ingen peiling på hva slutt tiden ble. Det eneste jeg viste var at jeg hadde løpt raskere en målet på alle de 42 kilometerne, så pers var det helt klart. Da jeg hadde fått medaljen rundt halsen, å tatt et kort intervju av avisen Hadeland måtte jeg trykke litt på klokka. Jeg må si at jeg fikk "nesten" en tåre i øyekroken, Yes!! Ny solid pers.....Om du lurer så trykket jeg på "Godta".Det ble mye løpe prat på lørdagen etter løpet. Toppen av kaka tok vel Nan i bilen på vei hjem. Da hun plutselig ropte ut " Se de fuglene som løper i formasjon der oppe på himmelen", latteren var ikke til å stagge. Nå er det nok løpe prat for en liten stund sa jeg. Det holdt i ca. 2 minutter så var vi igang igjen....herlig ;-)

En varm dusj, god mat og kos med familien + mamma (som kokk) ble resten av lørdagen like bra som den startet vært siden jeg våknet. Jeg må takke for alle de hyggelige tilbake meldingene på facebook og twitter. Det er nesten så jeg blir mjuk i legga. Men det hadde vært å overdrive :PDet er tydelig på sveisen at det var mye motvind.....
ikke bare høy fart.


Tilslutt vil jeg takke arrangørene for et kjempe bra arrangement . Det at hoved delen er flyttet tilbake til Rådhusplassen er helt KONGE! Men det var en ting som ikke fungerte særlig bra, bagasje innleveringen. Jeg sto lenge i kø for å levere bagen. Men måtte til slutt gi opp, om jeg skulle rekke starten. Det sto da laaaang kø med maraton løpere opp over gressbakken. Dette har ikke vært noe problem før, så skjønner ikke at det har blitt forandringer på det. Flaks jeg fikk levert pikk-pakket til andre. Men ellers skal dere ha stor ros, lørdag er også en mye bedre dag å løpe på. Flere av de som heiet meg frem i dag hadde ikke stått der på en søndag ;-) Nå er det bare å glede seg til neste år..........-Løpe langt med et smil om munnen-

11 kommentarer:

 1. Gratulerer så mye, vel gjennomført! Og når det gjelder tiden, hva var det jeg sa? Kanon! Bare å sikte mot drømmemålet sub 3timer?!

  Var strålende fornøyd selv, la egentlig bort tidsmål pga sykdom siste uke, men lot bare løpsfølelsen ta over. Endte til slutt på 1.25.51. Langt bedre enn mitt opprinnelige mål på sub 1.27. Løp i tillegg med kliss nye (superraske) sko. Fikk de fra Wiggle i går! Funka som bare det.

  SvarSlett
 2. Igjen ... gratulere. Det er veldig fort i over fire mil.

  SvarSlett
 3. Thomas: Takk takk ! Men jeg kjenner deg ikke godt nok til å vite om du snakker sant. Jeg trodde ikke på at tiden min skulle bli så bra ;-) Det er nok en stund til 3 timer. Mine sko ifra wiggle rakk ikke starten, kommer vel. Moro å løpe i nye sko :) Gratulerer med KJEMPE løp, det er jo knall fort. Imponerende.

  Henrik: Tusen takk, ingen ultrafart dette gitt ;-P

  SvarSlett
 4. Så utrolig bra!! Gratulerer med ny pers! :D

  Hehe, jeg tror nok jeg også hadde blitt distrahert av alle omgivelsene, om jeg skulle vært med i et løp i Oslo. Synes det er så mye spennendes å se på der! ;)

  SvarSlett
 5. Tusen takk Guro! Mye å se og lukte på for en ifra bygda inne i stor byen. Merket stor forskjell på by delene også.....artig :-)

  SvarSlett
 6. Fy flate så vanvittig bra! Gratulerer med helt enorm pers, ekstremt imponert!

  SvarSlett
 7. Takk takk Janicke :) Det gikk vanvittig bra for meg, så da ble det en solid pers.
  Hadde håpet å få deg inn under 3:30 også. Men det kommer jo flere muligheter ;-)

  SvarSlett
 8. Grattis Ståle!! en bra treningssommer ble kronet med "gull" :-)

  SvarSlett
 9. Takk Kjetil ! Ja, dette var GULL for meg :-) Nå skal jeg bruke en uke på å falle ned......

  SvarSlett
 10. Kjempegøy! Slike dager lever vi lenge på! Det er da man får igjen for all treningen. Gratulerer med solid pers!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Frode! Ja, denne uka skal jeg bare stor kose meg med persen. Herlig :-)

   Slett