søndag 16. september 2012

Uke 11 (Dag 71-77 imot oslomaraton)

Trenings uke 11 av 12 er ferdig trent imot oslomaraton, cool! Dette har jeg liksom bare ventet på, samtidig som at jeg har syntes det har vært litt godt å ha så god tid til å trene imot et maraton. 12 uker er jo en liten stund. Men nå teller jeg dager, timer, minutter til start.....kilingen, sommer fuglene kommer snikende merker jeg. Det er alltid slik i forkant av en konkurranse.

Jeg har denne uken helt klart startet på å "bygge" overskudd, samtidig må jeg ikke miste farten. Uten fart, ingen persj (min fart). Det jeg har satset på er noe kort intervall drag i lett terreng/vei (KInt i min trening). Håper det har funket, føler det slik i allefall. Søndagens økt ble på totalt 14km, 2km oppvarming, 10km i konkurranse fart (maraton), så 2km rolig nedløp til slutt. Dette ble uten tvil ukas høydepunkt. Nan hang på meg som en klegg under hele turen. Jeg merket at det var ett eller annet hun hadde satt seg i hode. Når det hadde gått ca. 4km etter starten på tempo delen av økta, ville Nan øke tempo litt. Hun var ute etter persj........Nan fant straks en benk for en liten seiers hvil....vel fortjent.
*GRATULERER*


Nan holdt tempo godt, etter vending 5km ble det straks litt tyngre å løpe. Man kunne nå merke tydelig av vi hadde løpt i medvind, å motvinden var klar til å møte oss de siste 5km tilbake til Nesbakken (sentrum på Jevnaker).  Men det ende godt, ny persj på Nan, å en bekreftelse ifra kroppen min at den er klar til neste helg. Følte meg ganske uberørt etter 10km i 4:58 min/km tempo, good-good !! Måtte det bare holde...Jeg legger som vanlig med utklipp av uka som er registrert på Garmin Connect :
Ukestotalen uke 11 ble en "drøy" maraton.....artig !
Men håper tiden blir litt bedre neste helg...23 minutter raskere kanskje, vært moro ;-)


Nå er det bare å cruise inn imot neste helg........-Løpe langt med et smil om munnen-

11 kommentarer:

 1. Tusen takk Guro! Det blir "hardt" å løpe så lite i starten på uka ;-)

  SvarSlett
 2. Dette kommer til å gå veien Ståle:)Flott fart på siste økta, nå er det bare å lade maskineriet. Lykke til! Kanskje vi sees:)

  SvarSlett
 3. Hva blir da planen for de siste fem dagene? Er i samme båt selv bare at jeg går for (helst solid) pers på HM. Har satt opp 3 rolige økter på 30-40 min med noen drag siste uka, i håp om å bygge opp et solid overskudd, men allerede nå søndag kveld klør jeg etter å løpe mer...

  SvarSlett
 4. Dag: Håper du har rett, lei av å ikke komme under 3:30..hehe..Hadde vært moro om vi sees. Men da må mann nok avtale noe i forkant.

  Thomas: Skal du løpe i Oslo? Hva er målet? Det blir tre økter på meg til uka, før lørdagen. En rolig tur (ca8km), ei 6km økt hvor jeg holder maraton fart i 1km så en rolig 5km med noen kontrollerte 100m drag på fredagen...vist formen/kroppen er med på mitt lag,-)

  SvarSlett
 5. Løp på noen sek under 1.30 i fjor. Har håp om under 1.27 i år. Langsiktig målsetting er under 1.24 (4 blank fart). Har bare løpt ett fullmaraton (Nordmarka på 3.35) blir litt for rastløs av så lange løp. I tillegg er det litt verre å få lagt inn lange nok økter med små barn...

  Opplegger mitt er ganske likt ditt, eneste er at jeg tar den siste økta på torsdag og holder meg i ro på fredag.

  SvarSlett
 6. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 7. Wow! Det er jo kjempe bra. Har lenge hatt lyst til å teste meg skikkelig på en halvmaraton, å komme under 1:30 hadde da vært mitt mål. Jeg tror opplegget "vi" har funker.Det er ikke mange dagene før vi har svaret. Ønsker deg lykke til Thomas :-)

  SvarSlett
 8. Lykke til til deg og! Blir ikke overrasket om du setter en solid pers. Virker som du er i rute hvertfall.

  SvarSlett
 9. Takk takk! Solid blir den nok ikke, fornøyd bare jeg kommer under 3:30. Det bør gå :-)

  SvarSlett