mandag 24. september 2012

Uke 12/Oppsumering (Dag 78/82)

Det er vel egentlig ikke nødvendig å legge ut min siste uke, høydepunktet vet dere jo allerede. Men får at jeg skal få alt rett ifra min side så legger jeg den ut, 12 uker er 12 uker, ikke 11 :)

Den siste uka før oslomaraton ble ganske rolig, løp noen korte turer. Hadde en økt hvor jeg kjørte litt tempo i en km, bare for å minne hode og bein på farten som skal holdes under konkurransen. Det ble noe mere sykkel en hva som er normalt for en løper som meg. Dette er pga. av at jeg endelig har fått montert barnesete, så da blir det jo noen lufteturer med vesla bakpå, lett gir/høy pedalfrekvens. Moro er det også, fin trening i bakkene.

Utklipp av uka!


Det ble "trent" totalt 73km i uke 12, bildet blir ikke helt riktig. Men hvem bryr seg ? Nå skal jeg bare nyte en litt rolig periode. Har egentlig ingen spesielle planer. Jeg har meldt meg på Bislett 24 timer 1. desember. Men det har jeg kun startet å trene til inne i hode mitt ;-). Dette er et løp jeg selvfølgelig kommer tilbake til, å  gleder meg STORT til (Norges lengste julebord).

Jeg tok et lite tilbake blikk over de 12 ukene jeg har trent spesifikt imot oslomaraton. Det kan raskt summeres slik:Planleggeren av mine mål i Garmin Connect ble seende slik ut etter 12 uker :
Det at uke 9 og 10 ble litt redusert har ingen betydning for form og treningen. De ble slik av praktiske årsaker, ingen fare med det. Noe tilpassing og avvik må mann tillate ellers blir det for dumt. Jeg har lest en del innlegg ol. etter oslomaraton at du trenger ikke trene mye for å løpe fort på en maraton. Men det er nok ikke likt for alle, å slik er det nok med slike programmer også. Det som passer meg behøver ikke passe deg. Men en ting jeg vet er at trening satt i system fungerer mye bedre, å det gjelder nok alle. Uansett hvor mye eller lite du løper. Jeg husker godt en samtale jeg hadde med en svært god løper. Jeg spurte han " kan du gi meg ditt beste tips for at jeg skal bli en bedre løper", å han svarte "Løp". Da ble jeg litt paff....men det er nok mye sant i det, altfor mange ønsker nok å bli gode til å løpe uten å løpe noe særlig ;-) Så kom der ut.....LØP!! Jeg skal hvile...........

helt til i overimorgen :P

2 kommentarer:

  1. 24 timers? Du er gal.Lykke til med det i hvertfall. Helt klart at å løpe er det viktigste. Det er mitt hovedprinsipp også. Samtidig så jeg at med systematisering og planlegging gikk jeg fra 1.30 til 1.25 på HM. Noe som motiverer mye for å fortsette. Men nå blir det bare hyggeløping i skogen de neste øktene!

    SvarSlett
  2. Hehe...ja, er vel blitt litt gal i følge noen andre syntes det er helt normalt. Godt når mann klarer å motivere seg selv til å fortsette der hvor mann slapp. Det blir nok litt skog på meg også, flott med høst turer innover i marka :)

    SvarSlett