mandag 15. oktober 2012

10km test! Ukas høydepunkt....

Denne uka har vært meget bra treningsmessig. Totalen ble 71km, helt etter boka;-). Så uka har som dere skjønner gitt meg mye spennende. Mange flotte økter. Med høydepunktet denne uka er uten tvil Søndagen. Den var satt av til en test. Jeg har loset en kollega igjennom. 8 uker med systematisk trening. Hans persj før program start var 1.06.40 på 10km løping. Målet var å komme under timen på mila. Det skulle han klare. Treningen har gått nesten helt perfekt. Med noen "små" unntak, er lov det;-)

Jeg laget en invitasjon på min ny startet side på facebook, ultratrening (trykk liker på den så er du med).
Det ble en fin gjeng som sto til start på Eggemoen. Men det var god plass til flere.  Her skulle det løpes to runder av fem kilometer. Håvard som i dag endelig skulle komme seg under timen forhåpentligvis. Han fikk litt nerver kvelden  før start, "føltes som eksamen" sa han. Men det er det jo nesten også ;-) Dagen før spurte han også om det var mulig å få innbilt vondt i beina. Noe jeg selvfølgelig svarte ja på. Jeg merker at jeg har "vondt" ifra øra å ned hver eneste gang rett i forkant av et løp. Men det er jo bare tull-ball!! Da starten går er "smertene/plagene" borte. Prøv;-)

Da klokka ble 15.00 la vi i vei. Jeg skulle være fartsholder. Noe som jeg gledet meg veldig til. Men viste det kom til å bli en utfordring også.Vi hadde en litt høy start fart, rundt 5:25min/km. Men det blir lett litt sånn. Lett å la seg rive med i starten, Håvard virket uberørt foreløpig. Vi fant marsjfart, høyere en antatt. Håvard sa det var greit....jamn fin fart hold vi. Det ble en del peptalk underveis. Jeg ga klar beskjed om at å gå ikke var et tema. Her senker vi bare joggefarten om vi ikke klarer tempo :-P Men Håvard hold ut, helt inn å litt til. Da vi kom til oppløpet hadde han faktisk 5:12min/km, rå bra!!! Total tiden på 10km ble 56:29 :-)

Det er grovt regnet 10 minutter forbedring på 10km, 1 min pr.km. Her snakker vi progresjon! Dette er et kjempe bevis på at det hjelper å trene, særlig om den settes i system;-) Neste gang kan det være din tur !!LYKKE TIL ALLE SAMMEN :)

3 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. Et tips som gjelder uansett er variasjon i fart på/under øktene. Det tror jeg er veldig viktig, å gi mye gevinst på formenstigningen. Start feks. med 3 løpeturer i uka eller 2 løpe, å en gå. Det å gå kan være fin trening, særlig fort i motbakke. Husk: Det er ikke lengden som er det viktige i starten, ikke farten heller. Men det å faktisk få treningen på dagsplanen ;-) Om du ønsker noe konkret program så send meg gjerne en mail på ultratrening@gmail.com, også må du like den nye siden min på facebook selvfølgelig, ultratrening :)

    SvarSlett
  3. Hei, jeg leser her om et program på 8 uker, som gjorde vedkommende 1 time kjappere på mila, kan dette programmet deles med andre kanskje? Mvh

    SvarSlett