torsdag 18. oktober 2012

Nå har jeg liksom gjort DET....

Som dere vet liker jeg godt å løpe, å det gjerne langt med et smil om munnen. Om smilet om munnen ikke er der hele tiden, så er det inne i mitt hode. Jeg kan jo ikke løpe rundt å smile hele tiden, blir jo så tørr og kald på tenna, særlig ute i disse dager. Men nå er saken det at det er inne jeg løpe denne gangen. Det eneste "problemet" er at det ikke er noen 5 kilometer, nei da...6 timer ultra har jeg løpt, å det var langt, den gangen. Det neste da er 12 timer, finnes ingen mellom ting liksom, så da kan du jo tenke deg selv hva jeg skal løpe/gå/krabbe/bevege/delta i denne gangen, jo riktig.

Denne ganger er det Bislett 24 timer som står for tur. Har i ca. 2 år kjent til dette løpet, siden jeg begynte å løpe ultraløp selv. Men har ikke følt meg klar til et så langt løp, 6 timer var veldig greit, 12 like så. Men 24 TIMER!! Tjuefiretimer rundt på en innendørs bane (under Bislett stadion). Er jeg klar for det nå ? Kan mann bli klar for slikt eller må mann være litt uklar for å bli klar til slikt ? Mine spørsmål er mange, svarene får jeg antagelig ikke før 2. Desember kl 10.00. Da går sluttsignalet på Bislett. Vi starter lørdag den 1. desember kl 10.00. Håper du er der ;-) For jeg har hørt løse rykter om at høydepunktet er når deltagerne skal opp igjen ifra kjelleren. Da må de vel antagelig "gå" opp en trapp, om de ikke har blitt hentet på båre. Noe som kan bli en STOR og LANG utfordring etter 24 timer bevegelse på flat mark. Men det er jo selv valgt, merkelig nok.


Jeg gleder meg skikkelig til dette også. Den korte tiden jeg har vært med i ultra miljøet i Norge har jeg fått utrolig mange venner. De aller fleste er kjempe greie, tror jeg. Når jeg ser på startlisten til Bislett 24 timer, så kjenner jeg utrolig mange. Det skal bli så gøy å møte de alle sammen. En "blogg" kompis som heter Kjetil gleder jeg meg til å hilse på. Han er en fyr jeg kun har holdt kontakten med på nett, via blogg, å facebook. Fant bloggen hans da jeg søkte etter vinter piggsko, han hadde et innlegg om Icebug Python. Det har aldri passet slik at vi har møttes på noen løpe. Men denne gangen ser det ut til å gå i boks. Han skal være medhjelper i år, siden han har vært skadet å er en kompis av Geir Frykholm. Så ble det ingen deltagelse på han i år. Men plutselig så er han tilbake å løper......langt !


Nå er jeg så smått igang med planlegningen av hva jeg skal ha på/med meg. Jeg har også satt opp en plan på treningen disse siste ukene til start. Om jeg følger det helt etter planen er litt usikkert. Har mye som skjer utenom løpingen nå for tiden også.....Jeg kommer nærmere tilbake om dette. Måtte bare få luftet/tømt ut litt om Bislett 24 timer 2012 ;-) Gleder meg sånn vet du eller kanskje det bare er nerver...............


-Løpe langt med et smil om munnen-

7 kommentarer:

 1. Så kult at du tør prøve deg på denne! Håper jeg får mulighet/treningsgrunnlag en gang :-)

  Lykke til i oppkjøring og nedtrapping.

  Å trene til ultra er som å øve seg på å bli påkjørt av en bil. Right up my alley!

  SvarSlett
 2. Hehe....du får sagt det du Henrik :) Jeg ser vel ikke helt min egen begrensning nå om dagen. Nesten så jeg tror at jeg er " udødelig". Men vet at det blir vondt. Det viktigste er at jeg gleder meg....uansett hva. Du løp jo NUC i år. Det har ikke jeg tørt enda.....takk takk :)

  SvarSlett
 3. Hei Ståle
  Vet du, jeg er utrolig imponert over det du nå skal ta fatt på. Om du greier "bragden" eller ei, så syns jeg du er veeldig tøff som tørr å prøve deg på noe slikt! Nå skal det sies, at jeg syns jo tom. 6 timer er lenge. Eller, forsåvidt 4 timer/maraton er jo også veldig langt og løpe.
  Så jeg vil bare si at jeg heier på deg frem mot løpet, og under selve løpet! Gleder meg til å få høre mer om dette prosjektet :)

  SvarSlett
 4. No worries!! Dette kommer til å gå strålende!! Gleder meg til å hilse på deg og heie på deg hele døgnet! :-) "Smil og flytt beina".. var det ikke det du sa til meg i fjor så kommer du langt! Jeg har trillet folk på tralle ut av Bislett før og jeg er ikke spesielt bekymret for deg ang. det.

  Ikke lenge igjen heller nå :-)

  SvarSlett
 5. Guro : Takk for at du sytes jeg er tøff, hjelper litt på selvtilliten ;-) Jeg skal gjøre mitt beste for at det blir verdt å følge med meg for deg å de andre som sytes at det er gøy når andre plager seg selv ;P

  Kjetil: Godt å høre. Nå ble jeg rolig som skjæra på tunet.....særlig:§
  Nei da, ingen fare. Tar ting som det kommer, er klar for alt ;-) PS! Om smilet blir borte noen ganger så ikke bli bekymret. Det er bare inne i hode å hviler seg ;-) Klokka går.......

  SvarSlett
 6. En fyr som heter Kjetil ja, jeg kan bekrefte at han er hyggelig :-)
  Han er tilogmed medlem av Romerike Ultraløperklubb.

  Lykke til med forberedelsene mot Bislett 24-timers, Ståle. Det meste av det du planlegger blir antagelig annerledes etter 12 timers løping (men da er det "bare" 12 timer igjen), men det gjør ikke noe. Vær forberedt på å improivisere, ikke bry deg om det blir annerledes ann du tenkte - enten det dreier seg om fart, smerte, hva du spiser e.a. Noe av de viktigste du gjør er å holde et visst regnskap med hvor mye du spiser, så du får i deg nok næring selv når matlysten er milevis unna.

  Det skal bli gøy å heie på deg :-)
  Jeg hører fortsatt hjemme på sidelinjen...

  SvarSlett
 7. Tusen takk Gammelèn! Jeg skal prøve å være forberedt på å improvisere så godt det lar seg gjøre. Jeg vet at jeg skal ha i bakhode at dette er min første 24 timer, å det er 2x på hva jeg har gjort før.Vet nesten ikke en gang hva jeg planlegger :§ Får prøve å ta det meste med et smil. Det viktigste med min planlegning er at jeg gleder meg noe sinnsykt til løpet er i gang.

  Det skal bli gøy å ha deg på sidelinjen Olav, selv om det hadde nok hvert enda mere moro å ha deg i løypa :) Vi hørs! Lykke til....

  SvarSlett