søndag 7. oktober 2012

Søndagstur i Nordmarka !

Denne søndagen hadde jeg satt av til en langtur i Nordmarka. Det var veldig usikkert på forhånd hvordan turen ville bli, siden jeg hadde invitert med flere folk via min nye side på facebook, siden heter ultratrening. Håper du melder deg inn der om du er interessert i løpetrening eller mosjonering for folk flest. Dette var første gangen jeg inviterte med andre via siden, så hadde ikke noen forhåpninger om at det skulle dukke opp noen. Men det er ikke det viktige heller. Det viktige er at vi kom oss ut på en flott tur i marka, Nan, Mina og jeg.

Turen denne gangen startet på Tverrsjøstallen, samme sted som Kristins Runde starter. En flott plass! Her ble bilen parkert. Vi la på sprang eller sprang er vel litt å ta i. Jeg presiserte flere ganger i starten til de to andre som var med at dette skulle gå rolig. Nå er det bare distanse og tid som gjelder, ikke fart. Alle turene kan ikke gå like fort vet du....Nan og Mina (hunden vår). Vi holdt til venstre langs Tverrsjøens nordside, helt til vi kom til veiskille. Der tok vi av ned Kalvedalen, så opp til Roensæter. Bilde under er tatt derfra.


Lite viste Nan om hvor dette skulle ende.......

Etter den korte stoppen bar det av gårde nedover bakkene. Men de gikk ikke lenge før det igjen kom noen skikkelige kneiker, blaute var de også. Dette kom til å bli en strevsom tur tenkte jeg, ikke høy...bare inne i MITT hode. Får hadde Nan fått vite hva som ventet hadde vi nok måtte ha snudd skoa i en annen retning. Men det ønsket ikke jeg.....Vi kom oss til slutt over/ned til Elgstua, her fra skulle vi enten løpe rettover veien å fortsette på blåmerket sti eller ta en liten ekstra sløyfe på grusvei. Det ble grusen....her kunne vi nå løpe lettere og litt fortere. Nan spurte nå om det var lenge til vi kom tilbake til bilen (du leser riktig). Jeg svarte at det er en "liten" stund til før vi er tilbake på parkeringen på Tverrsjøstallen, kunne ikke ta helt motet ifra henne her å si " Vi er tilbake til bilen om noen timer ". Det går "sakte" på slike ekstreme blåstier. Tro meg :) Vi holdt nå veien helt til vi kom ned til Katnosa, å Katnosdammen. Dette var høydepunktet på turen. Her er det skikkelig fint. Men vi orke ikke stå der lenge. Det var skikkelig surt denne søndagen, blåste kaldt imot land på Leveringsvika.
Noen hundremeter lengre bort ligger Katnosdammen og hytta, flott ! Her var det noen syklister som hygget seg med kaffe inne i hytta. Det fristet skikkelig. Men jeg hadde ikke tatt med hodelykt, så her var det bare å "gune" på ;-)


Nan poserer av ren glede....

Men det var nå blodslitet begynte. Herfra ble det utrolig tungt terreng oppover til Fagerlisætra. Turen opp dit var på en måte litt spennende også. Vi løp på veldig mange "rare" underlag, å så noen underlige steiner. Noen som vet noe om disse "rissningene" ?
Da vi endelig hadde fått klatret oss opp til Fagerlisæter. Her hadde det vist vært folk før ifølge et skilt på veggen. Men det var lenge siden. Vi var på en plass full av historie, ingen tvil om det. Men etter 2 minutter pause var det på`n igjen, å slik gikk det slag i slag hele veien. Vi fikk ikke "ro" før vi kom oss helt opp til Finnstad, å dit var det langt. Men vi "koset" oss hele veien, selv om noen av oss ble litt tunge i ræva, spratt ikke over stein og myrhull like bra nå :) Det viktigste var at humøret og gleden var der, å det var den. Selv Mina måtte snu ser å se om Nan trengte hjelp der hun kom syngende oppover stien....hehe..herlig :)


Da vi hadde kommet oss opp til Finnstad tok vi den letteste veien til Tverrsjøstallen. Men kjedligste så klart, Sinnerdalen liker jeg ikke, kanskje for at jeg alltid er sliten der. Jeg kan ikke huske at jeg har beveget meg der uten å være skikkelig sliten. Må innrømme at jeg også var sliten, så utrolig overrasket over Nan. Hun begynner virkelig å bli bra på løping, gøy. Da vi ankom parkeringen hvor bilen sto parkert var vi veldig fornøyde begge to eller alle tre for å se det nøyaktig. Nå kunne vi bare hive oss i bilen, trykke på gassen å reise hjem (lett å bevege seg med bil) til varm dusj, varm middag, ja bare nyte resten av søndagen dagen. En virkelig god følelse. Håper du blir med en gang, prøv! Følg med på siden min på facebook. Det er helt gratis ;-)

-Løpe langt med et smil om munnen-


PS! Turenes nivå blir "justert" etter deltagerne, så ikke frykt ;-)
2 kommentarer:

 1. Hei,

  Dette er en fin del av Nordmarka. Jeg kan anbefale en av Nordmarkas fineste partier-over Pershusfjellet. Du finner mer info i løypebeskrivelsen for Nordmarka Ultra Challenge

  Jannicke

  SvarSlett
 2. Hei Jannicke ! Jeg "elsker" Pershusfjellet. Har blitt noen turer over der, helt "magisk" å løpe der. Men denne gangen ble det strakeste veien til Tverrsjøstallen. Håper jeg får mulighet til å starte i NUC noen gang :)

  Ståle

  SvarSlett