tirsdag 25. desember 2012

Rekord året 2012

Jeg tenkte nå å komme med en liten oppsummering av året som har gått. Å gått er vel det rette ordet selv om jeg for det meste har løpt, løpt hva jeg er kar om det meste av tiden. Har først tenkt til å nevne at jeg nå har fått trent i mye lengre perioder en før, lite avbrekk pga. merkelige ting som antagelig har vært urinsyregikta. Dette er nok hovedgrunnen til at jeg har begynt å få resultater av treningen, trene jamnere i gjennom hele året. Det tror jeg er skikkelig lurt ;-) Mitt første løp i 2012 var Ringerike Ultra Festival. Der skulle jeg debutere på 12 timer. Jeg hadde trent godt høsten/vinteren 2011, litt ugrett i starten på året. Men SÅ kom det!! Det løsnet veldig på løpingen, merket at jeg løp lettere, cool. Det hjelper å trene altså. Det ble selvfølgelig personlig rekord på første løp, 113km på debuten.RingerikeUltraFestivalDa løp nummer 2 i 2012 skulle løpes var det i Danmark. Mitt første løp i utlandet også. Det bare måtte bli pesj her også, siden det var første gangen. Blokhusmarathon ble en flott opplevelse. Jeg hadde lenge hatt lyst til å løpe her siden vi ofte ferierer i nærheten. Men det har aldri passet slik at jeg kunne ha fått startet. Vi har som regel avsluttet ferien noen dager/uker før, dårlig planlagt. Når startskuddet gikk hadde jeg er håp om å holde meg i gruppa som skulle løpe på 3:30 fart. Det hold jeg lenge, løp litt ifra de også faktisk. Men da jeg ble alene på sandstrand-løpingen for andre gang klart jeg ikke å holde farta. Da klokka hadde gått i tre timer, tretti en minutter og femti sekunder passerte jeg streken. Det var litt surt.....men det ble fort glemt på et slikt trivelig sted. Ble jo persj :PBlokhusmarathonHele fem dager gikk det nå til neste maraton, Ringeriksmaraton. En lokal maraton jeg løper år etter år, blitt en tradisjon. Men i år løp jeg bare får å få deltat på lista altså + at jeg skulle løpe med action kamera for arrangøren. De skulle vist ha film av løypa. Jeg tenkte siden jeg uansett kom til å løpe sakte kunne jeg like gjerne gjøre det med et digert kamera på hode. For godt var det ikke.....veldig plagsomt faktisk :§ Tok panna full av sportstape å lot det stå til. Da jeg hadde fått filmet livet langs den flotte kuperte løypa å kom i mål på Jevnaker torg, var jeg mere en nok fornøyd. Det ble ingen rekord her selvfølgelig. Men en opplevelse for livet allikevel :P


Ringeriksmaraton
Det neste store nå var oslomaraton. Det var her jeg skulle under den magiske grensa på 3 timer og 30 minutter. Jeg hadde jo tross alt fulgt alle planer og regler for å klare nettopp det, så om jeg ikke løper under den tiden kan ikke jeg fatte hva jeg skal gjøre annerledes eller jeg vet jo det selvfølgelig....

Oslomaraton ble en suksess for meg, alt klaffet 100 prosent. Den følelsen av bare å kunne gasse på er bare så herlig. Jeg hadde bestemt meg for at jeg ikke skulle holde noen bestemt fart i starten. Her skulle det løpes i den farten jeg følte var rett. Jeg har løpt noen maraton før, så distansen, kroppen kjenner jeg godt til ifra før. Jeg vet å lytte til kroppens signaler ;P. Oslomaraton var nok mitt hovedmål i 2012, få en bra tid. Da jeg kom i mål tok det litt tid før jeg tittet på klokka, var så spent at jeg drøyde det litt. Gleden ble stor da jeg ikke bare hadde kommet meg under 3:30, under 3:20 også. Tiden ble 3:19.54 !!! Jippi!! Ny pesj....

OslomaratonTiden etter Oslo ble ganske rolig med tanke på konkurranser, lufta gikk litt ut av ballongen. Følte at formen sviktet litt etter suksessen. Hva årsaken var til dette vet jeg ikke. Men det ble jo en lang periode med konkurranser spredt utover sessongen, gikk 6 måneder. Jeg hadde også økt treningsmengden en del totalt siden 2011. Planen på langsikt er å ikke øke for mye heller, en slak stigning på antall kilometer år for år. Håper på å få til det ;-)

Da oktober kom tok jeg en egen test på 5km, hadde ikke så bra tid der. Å følte at den dårlige tiden måtte gjøres noe med. Jeg varmet litt opp å satte opp fart på vestsiden av Randsfjorden. Dette gikk også over all forventning eller etter planen lettere sagt. Min nye persj ble på 19.51 :P Veldig fornøyd med den, under 20 minutter på 5000m asfaltløping er godkjent for en mosjonist som meg. Neste år er det halv maraton og 10km tidene som skal senkes. Har ikke testet de på l e n g e ;-)

Første desember skulle jeg gjøre min debut på 24 times innendørs ultraløp, Bislett 24 HourInndoorChallenge. Dette er et løp jeg bare har drømt om å løpe i flere år. Nå hadde jeg fått start plass å det skulle løpes, løpes det remmer og tøyler kunne tåle. Det ble dessverre ødelagt av svære vannblemmer tidlig i løpet. No More Vaselin Under Beina !! Snakk om idiot !! Men dette ble fort glemt. Atmosfæren og stemningen inne på Bislett var meget bra. Håper på å få plass der i 2013 også. Jeg nådde mitt minste mål som var 150km, løp litt over. Men veldig kjedelig at det skulle bli sånn det ble egentlig. Det er glemt nå. Neste år er jeg enda klarere til å klare enda lengre ;P Det skal koste litt å bli en ultraløper. Å jeg holder jo bare på med trening, ultratrening :P


Bislett 24 hour ultra challenge


Jeg vil gi alle dere som har fulgt meg på ultratrening.com en stor takk. Det er utrolig gøy å registrere at dere er innom siden min å leser. Kurven på antall leser har bare steget i takt med antall løpte kilometer. Håper dere henger med meg i 2013 også. Tusen takk alle sammen!!

PS ! Jeg har planer om å pesje i 2013 også :P


-Løpe langt med et smil om munnen-


8 kommentarer:

 1. Flott løpeår for deg Ståle:) Morsomt å følge den målretta treninga du har lagt ned som har ført til nye rekorder - lykke til med neste år:)

  SvarSlett
 2. Alt i alt et bra år det der Ståle!

  SvarSlett
 3. Det er litt av et år du har lagt bak deg! :)

  SvarSlett
 4. Tusen takk alle sammen :) Jeg roer meg litt ned nå i desember, klar for ny giv inn i det nye året. Håper å gi dere en enda bedre blogg i 2013 ;-)

  SvarSlett
 5. Grattis Ståle! Det har vært morsomt å følge deg og gleder meg til å følge deg i 2013! Også er du veldig positiv og inspirerende så det er morro å lese selv om man er langt nede i det svarte mørke skade helvete :-)

  SvarSlett
 6. Så bra Kjetil ! Utrolig gøy å følge deg også, også fikk jeg jo endelig møtt deg også. Håper løpeformen på oss begge klaffer så vi får tatt oss en felles " tur" en gang i fremtiden. Men det blir i allefall ikke før neste år :P

  SvarSlett
 7. Tenkte samme tanken i romjula. Når det blir litt mer vår ute så hopper jeg i bilen så får vi ta en tur og du kan vise meg litt av området ditt :-)

  SvarSlett
 8. Helt klart ! Det skal vi få til, gleder meg allerede :)

  SvarSlett