onsdag 16. januar 2013

En sliten start på 2013 !

Nå begynner jeg virkelig å lure. Det føles som om jeg aldri skal bli "frisk" og "rask". Jeg la inn en rolig trenings måned etter Bislett 24 timer, altså hele desember gikk det på tomgang. Den eneste utskeielsen jeg hadde da var å løpe The Lost Highway, 4.8km nyttårsløp i Hønefoss. Min plan var liksom å starte det nye året med en ny kropp, full ladet av iver og energi. Men hva skjer....joda, null energi, slapp, trøtt å alt er bare et ork og slit. Kanskje jeg ikke tåler å ikke løpe :P Om ikke dette var nok fikk jeg influensa. Helt utslått!!! Pøkk !! Om det er influensaen som har ligget å luret/murret i kroppen lenge vet jeg ikke. Men mann kan jo begynne å lure. Formen var jo elendig da jeg løp på Bislett også. Det er nok ikke umulig at det blir en tur til legen om formen ikke blir bra etter at influensaen har sluppet taket. Da får jeg ta en måling med noen blodprøver. Hadde en periode for en tid tilbake med veldig lave verdier av hemoglobin, å det er det jo smart å ha nok av. Det er jo tross alt det proteinet som er helt avgjørende for at blodet skal ta opp og frakte oksygen ut i blodet. Å det er jo litt viktig da, særlig om du ikke bare skal ligge på sofaen (menneskes beste venn på fire bein :P). Men det er nok ikke lenge før jeg er tilbake til normalen. Har økt dosen med min faste c-vitamin + at jeg har lagt på noen "milde" jerntabletter. Håper det hjelper.

Min forlovede Nan har også "slitt" litt med dalende form og sykdom. Men hun har også tro på fremtiden. Her  ser dere et bilde ifra en tur hun var ute på før den siste sjuke-kula slo til. Hun er ute å tester sine nye Icebug Anima. Da er det greit med litt motvekt ;-). Dytt ungen opp i vogna å spinn ut.....

Nå bruker jeg tiden til å bli frisk, å det blir ikke så veldig mye lengre å vente nå håper. Jeg håper også at den som venter på noe godt venter ikke forgjeves. Vi har begge planer om å komme enda sterkere tilbake i 2013. Jeg har allerede meldt meg på det første ultraløpet, Bislett 50k Indoor Ultra Challenge. Det går av stabelen 16.Februar. Det blir gøy å se Bislett å flere av de trivelige ultra-folkene igjen. For flere av de som var med på 24 timer kommer også på 50kilometeren . Litt kjipt å tenke på at formen er så dårlig i forkant av nok et ultraløp på Bislett, hadde vært gøy å startet der frisk og rask. Mitt poeng med å starte 16. februar er at jeg da får en "enkel" start på muligheten til å få hytte-planken i 2013. Det som da gjelder er å ha fått deltatt og godkjent tre ultraløp på norsk jord i samme sesong. Men om det blir det på meg i år får tiden vise. Jeg orker ikke se for langt frem så lenge jeg sliter med formen som nå. Hva som skjer med meg å konkurranser kommer jeg selvfølgelig tilbake til. Har vel egentlig satt mine mål, å laget min hovedplan for 2013. Deles med dere seinere. Nå får jeg tørke tastaturet for snørr og gørr før jeg poster en pille i kjeften........snx folks :§


PS! Det mest positive eller gledelige i 2013 er at denne siden og facebook siden går bra, å det varmer.
Om du ikke er medlem/fan av ultratreningsiden på face er det bare å gjøre som 150 andre. Gå inn på siden å trykk "Liker" (viktig).


5 kommentarer:

 1. Når du skal til legen, så få målt D-vitamin nivået ditt i skrotten også. Jeg kjenner folk som sliter med samme følelsen som deg, og etter å ha sørget for inntak av nok D-vitamin, mye høyere enn norske anbefalte doser.. så kom energien tilbake. Verdt å finne ut av. Jeg ville fakttisk løpt til legen med det samme og sjekka. Om du orker da.

  Vi nordboere får ofte ikke i oss nok d-vit på denne årstiden. Lite lys og ikke så mye fisk som man burde. Jeg ville tatt tilskudd nå uansett, og så eventulet gått opp i dose om du får vite at du er lav. D-vit inngår jo i en rekke viktige prosesser i skrotten vår, blandt annet opptak av kalsium. Og sterke bein, det vil jo løpefolk ha! Lykke til!

  SvarSlett
 2. Håper du snart kommer tilbake til "løpeformen" igjen! :)

  SvarSlett
 3. Tusen takk begge to :) Jeg blir nok snart SUPER klar til noen fine økter. Nå skal jeg også sjekke meg for D-vitamin. Jeg drikker melk med ekstra D vitamin, å nå har jeg startet opp igjen med tran ;-) Men bedre å test en gang for mye en for lite,eller no slikt sikkert..Hyggelig med kommentarer på mine innlegg. Det gjør sikkert at jeg blir enda raskere frisk.

  SvarSlett
 4. De dosene som anbefales i Norge er mye mindre enn dem som anbafales andre steder.
  Her er et par steder på Facebook du kan lese for å finne ut litt mere om d-vitamin. Selv om det tas store doser så skal det mye til for å ta for mye.. :

  https://www.facebook.com/pages/Turnuslege-Jan-Øyvind-Lorgen/390543664342635?ref=ts&fref=ts
  https://www.facebook.com/pages/D-Vitamin-Norge/214852475328?fref=ts

  ... og hvorfor ikke drikke helmelk? Naturlig fett er fint. Driver om dagen på en 30-dagers paleo-utfordring. Og da er vi ikke redd for fett. Spennende å teste hvordan kroppen funker uten sukker, korn, melk, bønner... Etter 14 dager begynner det faktisk å kjennes bra! Men enda 2 uker igjen.

  SvarSlett
 5. Takk for info! Spennende test du holder på med. Tror ikke jeg går på den nå. Jeg drikker ikke helmelk, da jeg liker lettmelk med D-vitamin best. Jeg er ikke redd for fett i kostholdet. Men jeg skal titte på "lenkene" til facebook i kveld :) Formen er stigende heldigvis.

  -Løpe langt med et smil om munnen-

  SvarSlett