lørdag 16. februar 2013

Bislett 50km 2013

Jeg måtte dessverre holde sofaen under årets gjennomføring av Bislett 50km, tok heller 50 meter på krykker. Det holdt i masse vis for meg. Men jeg fulgte med "live" på kondis.no (uten lyd) og via topptid sin online resultatservice. Jeg skiver derfor et lite innlegg om en jeg fulgte spesielt godt med på, Hans Edgar Rakeie. Han har blitt en knall god ultraløper, presterer bra nesten uansett forutsetning. Jeg hadde håpet på å se han i aksjon da jeg selv skulle løpe. Men det ble da ikke slik. Jeg sende han en hilse direkte på hilse-servicen til arrangøren, vet ikke om han fikk den da jeg ikke hadde noen lyd. Hans har den siste tiden slitt litt med lite søvn og mye sykdom i familien. Vi som er ultraløpere å småbarnsfedre er ekstra sårbare for slikt. Da søvn er utrolig viktig, nesten mere viktig en det å holde seg frisk. Det er ekstra kjedelig å selv være i topp form men allikevel være "utslitt". Hans har trent jamt og trutt imot Bislett 50km, så jeg vist at han kom til å løpe bra om helsa holdt, å ikke ble for preget av lite søvn og smittsome basselusker. Han har fått trent godt i forkant, hadde sånn ca 600km på løpemølla i 2013 før start + litt spinning. Det burde holde :)  Da jeg snakket med Hans lørdag morgen kunne han si følgende om formstatus: 1. Forkjølelsen har smitta far 2. to syke barn, ergo ikke sovet fredag til lørdag.3. Noen har sandblåst halsen min.

Da jeg fikk høre dette ble jeg litt bekymret om hvordan dette skulle gå....spenningen var stor. Men det skulle vise seg å gå bra allikevel, respekt !! Å gjennomføre 50km på under 3 timer og 40 minutter er helt RÅTT spør du meg. Han ende opp på en slutt tid på 3.39.09, som gir en snitt fart pr.km. på 4min.23sek. Om du har mulighet til å teste ut den farten på mølle eller gps så gjør det. Det er en kjempe fart som bare sprekinger klarer over så mange kilometer eller så lang tid.GRATULERER HANS EDGAR !

Om du har lyst til å se alle resultatene følg linken under :


2 kommentarer:

  1. Helt utrolig-imponerende-godt gjort! :)

    SvarSlett
  2. Ja, for oss som løper selv vet hva det vil si å holde et slikt tempo over tid ;-)

    SvarSlett