onsdag 13. mars 2013

Barbeint prosjekt!

Jeg har for en liten stund siden startet på noe nytt for min egen del innen treningsformen løping. Da jeg var liten elsket jeg å løpe uten sko, altså barbeint. Dette gjorde jeg også på grus. Det å utfordre andre til å løpe om kapp på grusveier ble en gøyal hobby. Men etter at jeg løp ifra alle ble det kjedelig for de andre :-). Da gjorde jeg en forandring i reglene, jeg løp på grusveien barbeint, de andre på gresset eller med sko. Men dette gjorde lite på sluttresultatet.


Det jeg nå er i gang med er på ingen måte det samme. Nå blir det kun et mål, å vinne over meg selv. Den følelsen av å kjenne naturen under føttene igjen gleder jeg meg veldig til. Når sist gikk du barbeint på tur i skogen ? :-)  Jeg har nå i starten begynt med å løpe korte turer på tredemølle (1km) for å få følelsen av å lande på foten uten sko + at jeg håper dette "herder" huden under foten litt. Det er ikke helt umulig at jeg kommer til å investere i et par Vibram five fingers heller, ser gøy ut eller kanskje litt sprøtt også :-). Men kjedelig å sitte på gamlehjemmet å angre på at du aldri prøvde. Det blir nok noen barbeint turer når været tilsier det, rusle rundt med Mina (hunden)  bare får å få en veldig pen start. Flere har gitt meg tilbake melding om at jeg er altfor gammel til å starte/tilvenne muskulaturen til barfot-løping. Men jeg er ikke så sikker på om at han har rett. Tiden får vise, jeg er i alle fall sånn smått i gang med prosjektet. Nei nå får det være nok snikk-snakk....får heller trene litt, snart vår vet dere !

Har du noen konkrete tips til med så "rop" ut !


PS! Jeg digger å kjøpe nye løpesko så ingen fare med at jeg slutter med det ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar