søndag 3. mars 2013

Veien tilbake....

Nok en gang har jeg startet opp igjen treningen etter et urinsyregikt anfall. Det er alltid veldig gøy å endelig kunne bevege seg litt. Men det som er kjedelig er at jeg logger jo alt jeg gjør utendørs med gps, skriver inn manuelt andre økter. Dette gir bra oversikt på treningen, å hvem liker vel ikke det? Jo, en som er opptatt av litt fremgang/resultater av det mann gjør på trening. Ulempen med denne detalj loggingen er at mann også registrerer nedgang,  å som jeg misliker det. Det at formen går opp å litt ned er helt greit. Men å se hvor mye jeg blir satt tilbake av sykdomen er trist lesestoff.Utdrag ifra GarminConnect etter en rekreasjonstur.......Attacket varte nå i  ca 9 dager, å mann blir ekstra trøtt og slapp i opptil 3 uker i etterkant, dvs. 30 dager ifra null trening til  veldig redusert trening. Å dette er helt klart en ulempe på formen. Det er et skikkelig slit å komme tilbake, tro meg. Om andre med samme sykdom har det slik vet jeg ikke, kjenner liksom ingen. Jeg føler meg unik :-P. Det å løpe på noe som føles som "full gass" å gps'en viser 6 min/km er lite gøy, 6:34 på utsnittet over seg jeg :(. Da snittfarten på feks Oslomaraton var 4.44:-S. Men dette har jeg lært meg litt å leve med å vet at jeg kommer tilbake, å forhåpentligvis bedre en noen gang. Jeg velger å fokusere på det positive, å det er jo at resten av kroppen får jo en hvileperiode. Det trenger vi ;-) Full gass imot våren folkens !!5 kommentarer:

 1. UÆH, nå gruer jeg meg ikke mindre til å starte opp igjen, hehe ;-) Vel, det er jo noe med å ha et realistisk forhold til det hele: man kan liksom ikke forvente at man skal være på samme nivå etter en slik periode som før. Tror man det så blir virkeligheten brutal å forholde seg til. Fordelen er jo at du er forberedt og du vet hva dette innebærer! Lykke til ;-)

  SvarSlett
 2. Hehe....det er ingen ting å grue seg til ! Det føles veldig bra, våren er en herlig tid for oss løpere uansett fart. Jeg var forberedt på hva som ventet meg da jeg igjen kunne knyte på meg skoa. Nå er det straks ut på en ny tur....ikke noe å "drøye". Tusen takk og lykke til selv med oppstarten :)

  SvarSlett
 3. Hmm... Ligger på sofa'n med andre influensa / forkjølelse utbrudd på under en måned. I tillegg fikk jeg en vemmelig låsing nederst i korsryggen i vinterferien, noe som medførte at jeg ikke var i stand til å løfte begge beina samtidig på en biltur fra Vang på Hedmarken over Dovre og hjem til Bartebyen.
  Dagen etter kom jeg meg ikke opp av senga uten at kona dro meg opp. Det var ikke noe annet enn armmusklene som fungerte. Heldigvis kom jeg meg til kiropraktor, og på mandag er det fjerde behandlig til kr. 320 - uten refusjon - som venter.
  Likevel tenke jeg at jeg er utrolig heldig i forhold til det forløpet du beskriver Ståle. Mine plager er bare peanuts og rusk. Og jeg er heller ikke så tøff som deg, jeg skipper loggføring av "trening" fram til jeg kan løpe igjen....
  Men. Det som jeg tror er viktig for både deg og meg og en del andre "råtrenere" vi kjenner; juster ambisjonene underveis. Jeg vet at en mann i din alder har goood tid til å komme seg tilbake til gammel form, og med en god plan - i enda bedre form også!
  Kos deg i form!!

  SvarSlett
 4. Good to have you back :-) Ta det med ro i opptreningen, så ses vi snart!

  SvarSlett
 5. Tusen takk Bjørn ! Jeg er sikker på at du er minst like "tøff" som meg :) Å slite med ryggen er sikkert minst like "dritt" som mine plager. Men vi kommer oss igjennom tøffe som vi er ;-)Urettferdig at priser på slikt er så dyrt, å ikke noe dekkes. Det holder liksom ikke med at mann er dårlig. Jeg skal kose meg tilbake til normalen + litt til ;-)

  Bare hyggelig Henrik! Jeg skal prøve å bremse iveren litt.....vi ses ;-)

  SvarSlett