tirsdag 2. april 2013

Drammen maraton 2013 "type påske"!

Det er når det går fort det går bra, å det gjelder nok flere ting en bare min pr km eller km/t. Den siste dagen i påskeferien var det planlagt å løpe en langtur. Men det et ikke alltid ting går etter planen eller slik min "hode-plan"er i alle fall. Jeg var helt avhengig av barnepass til to på mandagen om startnummer i påske maraton skulle bli en realitet. Håpet var der. Da jeg "luftet" saken under et besøk på lørdagen, ble det bare latter....løpe påske maraton du liksom :§ Så jeg slo ifra meg hele greia der å da. Neste dag, altså søndag fikk jeg et tilbud som jeg ikke kunne svare nei på, i allefall ikke når jeg fikk ja av sjefen (Nan). Da ble det en rolig fin langtur i sammen med Hans Rakei, 21km i meget behagelig fart. Jeg fortalte da at jeg like godt kunne løpe en litt lengre tur siden det ikke ble noen maraton tur til Drammen, så feil kan mann ta.

Når kvelden kom tenkte jeg at mulighetene kunne jo ligge rett foran nesa mi uten at jeg egentlig tenkte over det. En statusoppdatering på facebook, å full klaff. Da blir det maraton!!! Jeg var så glad så glad....
Pakket bagen i hu & hast, litt for fort (ikke alt går bra når det går fort alikevel gitt). Det skulle vise seg når løpet var over. Jeg skulle være ekstra heldig på denne mandagen, fikk "skyss/haik" med 3 karer som skulle løpe påske maraton, Tor Einar , Sven Otto Sunby og Tommy Støa. En skikkelig trivelig gjeng :)

Da vi ankom Drammen etter god navigering av Sven Otto (trenger da ikke gps) var alle fire klare, selv om Tommy hadde veldig lyst til å kjøre opp spiralen. Men Sven Otto fikk han raskt tilbake på andre tanker, "Venstre". Alle i bilen skulle løpe rundt 4 timer.......


Vi fant parkering å tuslet imot start, eller "sklei" imot starten. Jeg spurte Sven Otto om dette var en del av løypa. Noe han kunne bekrefte, dæven....bare stål isen jo. Dette kan bli gøy. Heldigvis var ikke løypa isete hele veien. Men de stedene det var is var det ille, skikkelig glatt. Det var noen ganger jeg tok noen "halling-kast", bra Sven Otto ikke løp med hatt. For da hadde han blitt hatt-laus :P

Løpet skulle vise seg å bli like strålende som været denne dagen. Jeg fant rask takten i sammen med Sven Otto, å det er noe jeg sjelden gjør i noen løp, enten  løper de for fort eller for sakte. Men Sven Otto løp helt perfekt etter min smak. Det gikk litt fort til tider, 4:30 min/km er litt i raskeste laget for min del, særlig så tidlig på sesongen, å rett etter et urinsyre attack. Om vi hadde holdt den farten hadde vi kommet i mål på 3 timer og 10 minutter, galskap!! Så etter hvert ble tempo noe lavere. Jeg merket også godt at jeg sleit ekstra i de glatte partiene når beina ble møre, å hode litt "fjernt".  Halvmaraton ble passert på 1:37 :)


Den siste halvmaratonen ble bra de første 10, så gikk det rimelig trått inn til mål. Det var nesten så jeg hadde blitt glad om bussen som holdt på å kjøre meg ned rett før vendingen opp ved travbanen faktisk hadde klart det......nei da. Jeg kosa meg skikkelig. Da jeg var vel i mål bar det opp til en liten dusj.....å det skulle bli godt. Jeg trodde at jeg da skulle komme til en dusj med bare kaldvann, var bare to dusjer der, så jeg regnet med at varmtvanntanken var liten. Men vannet var glo varmt, manglet jo bare pulverkaffe her, så kunne jeg ha tatt meg en tår :)

Da dusjinga var over fikk jeg "straff" for hastverket kvelden før, ingen tørre sko......også var det ingen boxer-shorts der heller, pøkk ! Olabukse og bar pung etter en maraton er en dårlig kombinasjon. Men det var intet valg. Da smerten hadde lagt seg, skrævet jeg meg ned trappa å inn i bilen. Nå gikk turen hjem...


Tiden på debuten under påskemaraton 2013 i Drammen ble 3:26:35. Dette gav meg 11 plass av totalt
40 løpere på helmaraton. Fikk en flott glass pokal ved mål gang, tusen takk. Dette er jeg veldig fornøyd med. Nå har sesongen startet......å jeg tror den kommer til å starte i Drammen neste år også. Blir du med ?Her ser dere min løpskarakter :

Påskemaraton Drammen 2013: 

  • Atmosfære : 4. Toaletter: 2. Valuta for pengene: 5. Organisering 2: Tidtagning 2. Løype: 4.
  • Total karakter 3.2


Les gjerne Tommy Støa sitt innlegg her Ringsport.no-Løpe langt med et smil om munnen-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar