tirsdag 23. juli 2013

Jul i Juli Marathon

Så var dagen endelig kommet for litt ferie. De siste årene har jeg prøvd å løpe litt konkurranser, ikke bare løpe for å holde formen/formene ved like også i ferier. Få noen konkurranser i løpet av sløve feriedager også. Denne gangen var jeg på utkikk etter et annet løp en det jeg løp i fjor, Blokhus marathon. Det ble raskt fikset etter en samtale med noen av mine gode danske venner på facebook. Det ble to aktuelle løp jeg kunne delta i. Første løp var jul i juli marathon!  Bare tittelen på dette løpet gjorde meg nysgjerrig, så jeg bestemte meg for at dette skulle jeg i allefall delta i. Løpet var allerede på tirsdag kveld, litt dumt siden vi reiste nedover mandag morgen. Det ble utrolig lite søvn de dagene, søvn ble erstattet med bilkjøring. Men det var opplevelsen jeg ønsket, ikke tiden jeg kom til å bruke. Maraton trening får mann jo uansett :-). Tirsdagen startet med en god frokost, så gikk vi en lang familietur (fin oppladning). Etterfulgt av en litt dårlig middag,  etter restaurant middag var det dags å vende snuten imot Aalborg, å løpet Jul i Juli. Jeg hadde lagt inn start stedet på GPS'en i bilen, så det gikk helt problemfritt å finne julehuset :-) For her var det jul. Ingen ting var overlat til tilfeldighetene. Jeg var ganske tidlig ute. Men det hadde allerede ankommet flere nisser. Under ser dere en skikkelig "løpenisse" skrive seg inn.....
Reinsdyr og slede var byttet ut....


Det eneste som var litt annerledes en nisser til vanlig var at den fete magen var byttet ut med fete løpesko :-) Dette skulle bli gøy! Jeg merket at løpegleden bruset i hele kroppen, reineste julaften detta jo. Nå skulle det løpes. Løps mesteren holdt en veltalende åpning om alt som var verdt å vite. Det ble også selvfølgelig nevn at løpet nå hadde blitt interasjonalt. Det hadde jo kommet løper helt ifra Norge (sto også i diverse avise, se linker). Ingen ting var gitt til tilfeldighetene i løpet Jul i Juli :-). Under ser du bilde av "huset", start boden :P


Når starten gikk satte nissene og nissekonene avgårde i høy fart. Da vi kom til første sving kom det et smell, skvatt litt. Den ene nissen hadde pyntet seg ved å henge julekuler rundt omkring på klærne, disse løsnet å traff asfalten å knuste. Lite smart, å ble raskt plukket bort, ifra bakken å fjernet ifra drakta. Når runden var løpt kunne garmin klokka vise 4,2 km, så totalt 10 runder på maraton distansen. Jeg var fullstendig klar over at dette kom til å bli en tung maraton. Jeg løp nå i sammen med en av mine danske løpevenner, Hans Schack ifra Aalborg. Men han hold høyt tempo, litt vel høy etter min smak og form. Planen var å holde følge med han i 21km, altså de første 5 rundene. Har jo en challenge gående på endomondo, fast 21 ! Tenke da at jeg kunne "pynte" litt på tiden der i allefall. Men da var det slutt......det var helt tomt i beina, gruet meg til hver gang en av beina skulle treffe asfalten, å det ble noen ganger. Lår musklene verket ! Gleden av å ha klart enda en runde ble stadig større, "mat-fatet" ble en sterk motivator. Mulig jeg gikk litt opp i vekt etter dette Jul i Juli løpet :P Under ser dere et bilde av buffèn, å dette var ikke alt, sild og snaps var det også. Danskene kan å kose seg, å det er deilig å være norsk i Danmark, selv under en maraton :)


Jeg tok nå en runde av gangen, telte ned ifra 5....Om jeg hang litt med hode var dette ingen problem. Danskene hadde også tenke på dette. Rundt hele løypa var det merket opp en jule-grønn linje. Det var bare å følge den så kom du trygt rundt selv om beina var dårlig. En annen ting som ble en "stor" glede da det gikk tungt var å lese alle de gøyale meldingene som var skrevet på asfalten rundt hele løypa. Flere av sitatene var selvfølgelig hentet ifra The Julekalender. Den er vel også dansk om jeg ikke husker feil. Under ser dere en jeg likte godt.....Denne var bra :P
The green line.
                 Linker :Da målstreken ble passert for siste gang var jeg lettet, å det var en god følelse. Klokka var nå snart ett på natten, tiden ble 3:47:10. Nok en ferie-maraton var skrevet inn i historien. Noe som helt klart har blitt en tradisjon. Dette var helt klart en maraton jeg kommer til å huske, å det liker jeg. Minner for livet :-) Tusen takk til dere alle som gjorde dette mulig for meg. En helt spesiell takk går til Mogens Pedersen. Uten deg hadde jeg ikke "funnet" dette gøyale løpet i sommer ferien. Tusen takk !! Gleder meg til å se dere igjen gutter.....Medalje & diplom ble det også....


- Løpe langt med et smil om munnen-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar