søndag 4. august 2013

Imot oslomaraton dag 1-7, uke 1

Godt å komme igang med systematisk trening imot et spesifikt mål. Dette har jeg hatt god gevinst av tidligere. Håper selvfølgelig på det i år også. Jeg har denne gangen laget et treningsprogram som går over 55 dager eller 8 uker sånn rundt regna. Håper du følger med meg på veien imot målet. Uke en startet med en litt rask 10 kilometer. Den var litt tung, prøvde å holde greit tempo hele veien. Men søndagens økt å varmen gjorde det litt tøft å holde tempo jeg ønsket. Jeg klokket inn på en snittfart på 5:10 min/km. Helt greit, planen var 5 blank fart.
Tirsdagen var det klart for den første intervalltreningen. Jeg gruet meg litt med tanke på at jeg sliter med tempo. Men jeg beit tenna i sammen å ga gass. Det er ingen andre ting som nytter. Om farten skal opp må det presses og pines litt ;-) Jeg løp ni drag. Tre lange, tre mellomlange og tre korte. Å det gikk greit. Veldig fornøyd...
Onsdag var jeg selvfølgelig klar for en ny økt. Denne økta valgte jeg å kjøre i skog, gjerne uten sti. Dette er selvfølgelig noe som gjør at farten blir lav. Men løpsopplevelsen desto høyere. Det er nesten ingen ting som kan måle seg med sånn "vill skau tur" innen løping for meg. Så økta fikk lavere snittfart en planlagt. Men pytt pytt....fornøyd jeg. Ble jo kanon stiv i ræva ;-)

Torsdag var jeg veldig tung i beina ved start ute i veien foran huset. Men etter er 5-8 minutter rolig jogg så "våknet" musklene. Det var bra :-) Øka som nå skulle gjennomføres var 20 korte drag. Med nogenlunde lik intensitet, farten blir justert i forhold til terrenget. Jeg begynte ganske bra, hold koken i alle tjue dragene. En time etter at jeg subbet meg igang kunne jeg skræve glad og fornøyd inn i dusjen. Nok en økt imot ny persj på oslomaraton var satt inn på kontoen ;-)

Fredag ble det en rolig  tur. En kammerat hadde kommet hjem ifra ferie, å trengte da sårt å komme igang igjen. Han er av typen som "glemmer" treningstøy og sko hjemme. Ferie er ferie sier han. Det hadde ikke jeg klart. De opplevelsene løping på fremmed sted og kultur har gitt meg ville jeg ikke vært foruten. Men vi er alle forskjellige. Den rolige økta var og ble flott for oss begge, han kom igang og jeg fikk løpt ut litt gammel moro ;-) Vi løp igjennom Kistefos museet. En opplevelse i seg selv. Om du ikke har vært der bør du legge turen innom. Med eller uten løpesko.


Følte meg litt sånn under økta....


Lørdagen var det tid for litt hvile og avslapping. Det passet jo bra siden det regnet kattunger hele dagen allikevel. Men vi fikk da funnet en geocach etter middagen. Det er jo ikke alle dager vi har mulighet til å ta en på selveste lands byen Dokka. Dokka er et koselig lite sted helt nord i Randsfjorden, altså i andre enden for Jevnaker. Det ble tidlig kvelden.....ladet til en god siste ukes økt på søndag ;-)


Søndag ble det en langtur i nye omgivelser og terreng, perfekt. Da gikk turen ifra Dokka sentrum opp over lia å over til Landåsbygda, derfra ned til Odnes. Så var det bare strake veien tilbake til Dokka. Jeg hadde gjort et raskt blikk og overslag på kartet, å antok at turen minst bel distansen som var planen. Planen var 28km, 28 km i den farten jeg selv følte var helt greit å løpe i. Her skulle jeg bare kose meg skikkelig :P
Turen ble tøffere en jeg hadde trodd, den var bratt både oppover og nedover. De første 5 kilometerne hadde jeg nok en stigning på over 500 høydemeter, å det merkes for en gammal kar. Det samme når meterne skal reverseres nedover, skikkelig tungt å ta fatt på veien tilbake da jeg kom ned til Odnes. Men tilbake måtte jeg jo, å fin psykisk trening ble det jo også. Hadde jeg vist at det skulle bli så varmt og tøft hadde jeg nok tatt med meg litt "mat". Det eneste jeg hadde var 3 drops, sukker i det minste. Omsider kom jeg tilbake til Dokka sentrum, hadde ingen andre planer en om å gjøre det heller. Her turde jeg ikke annet en å gjøre som teksten sier...
løp ikke rett over ferista uten sko eller tok en pisse-pause !


Nå kan jeg sette meg godt tilbake i sofaen å nyte det jeg ser i treningsdagboka på garmin connect, herlig. Jeg er nå ferdig meg dag 1-7, å første uke imot målet oslomaraton. Uka jeg kan ser tilbake på har godt veldig bra, tross at jeg har følt meg litt slapp. Hva det kommer av har jeg ingen aning om. Men det er heller ikke noe jeg tenker på nå......nå tenker jeg snart på uke 2 ;-) Håper du henger med....Føles godt med 106 % fullført treningsuke , å 87 km på  8 timer 35 min ;-)


-Løpe langt med et smil om munnen-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar