tirsdag 20. august 2013

Oslomaraton dag 15-21, uke 3 !

Dette var en uke jeg hadde sett frem til, litt mindre kilometer å høydepunkter som maraton. Lørdag var det lokal maraton, Ringerikesmaraton. Det  er et lokalt løp jeg bare MÅ bli med på :-).

Mandagen startet med å sove lengre en "normalt" for meg, utrolig godt på sikt. Men følte meg helt amøbe da jeg våknet. Ruslet opp trappa å inn på badet, egentlig mest for å sjekke om nesa satt på rett plass, å at jeg hadde to øyne. Det føltes liksom ikke slik. 

Jeg stelte meg å tok på meg noen treningsklær. Det er fortsatt mulig å løpe i kort, heldigvis. En rolig tur med Mina (hunden) ble en fin start. Gikk og løp meg god og varm i kroppen. Så var det å tøye og bøye litt. Merker at kroppen er litt stiv og støl. Men så har jeg jo blitt påmeldt i klassen M 40-44 også ser jeg, så det er mulig årsaken ;-).


Utsikt imot Hermannskjern og Nesbakken ifra Mosmoen.Tirsdag ble det ingen trening. Jeg bare slappet av. Men utrolig stiv i venstre legg/ankel, trolig bare innbilning. Ofte om mann er redd for at det skal skje noe med kroppen, å kjenner ekstra godt etter kan det nesten føles at det er noe galt. Jeg har jo vært veldig uheldig rett før flere konkurranser i år, så er vel redd for nok et ubeleilig attack.Onsdag var det tid for å lea litt på skrotten. Merker at det kribler etter å løpe når det har vært litt pause. En pause kan godt bare være en dag før jeg kjenner suget. Men innerst inne vet jeg at pause er helt nødvendig. Jeg endte opp med å løpe en rolig tur i skogen. Kroppen føltes tung. Men bare til den ble varm. Da var alt bare kos. Det var så kos at jeg stakk innom en geocach også. Nå var det Steinringene i Mosmoen som skulle finnes, lett ;-) Dette er fin avveksling på noen av mine treningsturer, litt spennende er det jo også.

Torsdag og fredag ble det stort sett å bare ta det med ro, selv om 8 timer på IKEA dagen før en maraton ikke helt er drømmen, så kanskje kjøkkenet blir det ;-) Lørdag kom ukas høydepunkt!


RINGERIKSMATATON 2013

Dagen startet som vanlig med litt risengrynsgrøt med smør og sukker på. Dette har nesten blitt en tradisjon, masse karbohydrater er det jo også ;-) En kaffekopp hører også med, bare en kopp. Jeg spiser meg ikke stapp-mett. Nytt av året gikk turen deretter til Hønefoss skole hvor hytteplan holdt sin fotoseanse. En flott tradisjon de har. Jeg fikk også utdelt singlet og t-skjorte med flagg og logo. Min datter var også med selvfølgelig. Hun satte nok mest pris på "energi-posen" jeg fikk. En pose med 2 Narum boller, energi sjokolade, banan og en flaske med sportsdrikk. Den beholdt jeg selv ;-)


Etter at fotograferingen og presentasjonen av løpere og lag var over gikk turen ut til start, lite do-besøk hos svigers ble det også. Jeg er som oftest veldig dårlig form før start på løp å dette var intet unntak.

Ved start var det fullt kjør. En haug av sporty-folk. Herlig! Starten var nå flyttet ut i hovedveien utenfor Vik herredshus. Det var jo deltaker rekord så plassen var vel blitt for liten. Da jeg var ferdig med alle kjente og vante prosedyrer før en maraton start bar det i vei. Det er trangt om plassen. Men jeg stresset ikke, goooood tid ;-) Om ikke mange hundremeter blir det nok av plass. 


Å jeg fikk rett, Steinsletta var det bare å slå ut med armene. Jeg traff da Rune, en jeg kjenner, mest ifra gamledager. Vi slo av en prat. Han hadde blitt pappa for første gang natten før, å trengte litt dra hjelp. Han skulle løpe 10 kilometer (4-mannslag). Planen var under 50 minuttet. Da passet maratonfarten min perfekt ;-). Rune takket for følge, å jeg var nå ferdig med to etapper for laget på jobben. De deltok i maraton-stafetten, 8 stykker som delte på maratondistansen. Da Ivar brakk beinet endte jeg opp med å måtte løpe de to første etappene. Men nå var det over, å jeg kunne levere pinnen til 3. etappe mannen Christian (junior sjefen på jobben), godt! Nå kunne jeg bare tenke på meg selv. Farten lå fortsatt som planlagt, klarte å holde igjen ;-)

Da jeg ankom Hønefoss torg hadde jeg brukt 1 time og 44 minutter, perfekt på skjema til 3:30. Å under den tiden på RM er jeg strålende fornøyd med. Dette er ingen lett maratonløype akkurat. Jeg hadde til nå ikke hatt noen form for problemer, bare kos ;-) Siste halvdel er  tøff. Her stiger det flere ganger brått og brutalt, flere steder føles det nesten ut som å kjøre berg og dalbane i slow-motion. Men har aldri følt meg så lett, kvikk og sprek halvveis. Digg ! RM er en maraton jeg har løpt flere ganger, å vet at den kan være litt ekstra "lumsk". Går mann tom for krefter her, så har mann virkelig driti seg ut. Så selv om jeg følte meg "sprek" holdt jeg meg til planen. De siste 10 km kunne jeg slappe av å slippe meg litt løs, de gikk på ca 48 minutter ;-)

Oppløpet i storgata på Jevnaker er alltid stas, her er det "sjukt" bra stemning og liv. Å det legger ikke en demper på publikum at det er strålende sol. Været var nesten for varmt for oss som løp. Men jeg tenker publikum koset seg, å det er nesten mere viktig. Jeg løper uansett !! Det tror jeg også denne ung-gutten gjør.
Kristoffer Gythfeldt er 90 år, å maraton "løper" :-)


Det var en utrolig god følelse å krysse målstreken på Jevnaker. Ekstra godt når mann er fornøyd med egen innsats. Jeg kom inn som beste maratonløper ifra Hytteplan Sport, 2. plass i klassen 34-39 og 4. plass totalt. Det må da jammen være bra ;-) Men jeg kunne ha løpt fortere faktisk......men den "boosten" får jeg håpe på å teste om noen uker i Oslo. Da skal det bli persj !! Under kan dere se topp 25 på RM ;-)


Klikk for stor topp 25.....Til slutt vil jeg takke Hytteplan sport for alt jeg fikk under årets RM. Det var helt glimerende :-) Dere vet helt klart hvor mye det betyr for en løper å føle at mann har støtte i ryggen, å lag følelse. Håper jeg gav litt tilbake på en eller annen måte. Jeg vil også takke arrangøren og sponsorer av RM. Dette har virkelig blitt et løp det begynner å "ose" kvalitet av. Et løp jeg nå trygt kan anbefale alle. Under ser dere noen positive ting jeg merket var mye bedre i  år en tidligere år:

- Starten ( ingen trange svinger).
- Rikelig med svamper m/kaldt vann.
- Nok dikkestasjoner MED drikke (selv om det var strålende sol).
- En TUNG og litt stor medalje å henge rundt halsen (skikkelig fin).
- Drikkebordene til maratonløperne var plassert utenom staffetlagene sine.
-Etappe treningene i oppkjøringen imot selve løpet.
-Instagram med fine premier.


Jeg gleder meg allerede til jubileet neste år :-) Takk !

Under kan dere se ukestotalen på uke 3 imot oslomaraton, helt greit :-)
Søndagen holdt jeg meg rolig ;-)


-Løpe langt med et smil om munnen-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar