mandag 26. august 2013

Oslomaraton dag 22-29, uke 4 !

Bilde etter ca 30 km ut i RM :-)

Når  gledesrusen etter ringeriksmaraton hadde lagt seg var det atter en gang mandag. Å det vil si en ny treningsuke imot nærmeste hovedmål. Jeg følte meg både trøtt og litt stiv mandag. Men planen var en rolig 10 kilometer, å da blir det sånn. Dette var noe jeg ikke angret et sekund på, løpetur i måneskinn føles bra :-) Det gikk litt trått i starten. Men hvem bryr seg? Økta var rene medisinen....

Tirsdag var planen noen lange drag. Men følte meg ikke helt i slag, så det ble rolig på treningsfronten. Må lytte til kroppen ;-) Jeg følte også noe smerte i høyre fot. Det var ikke direkte urinsyregikt symptomer, så jeg holdt hodet rolig. Men det har blitt høyt inntak av flere "matvarer" jeg burde være veldig forsiktig med. Jeg økte dosen med syrenøytraliserende pulver ifra lørdag ettermiddag til mandag, vet ikke om det er noe poeng. Men det skader ikke å gjøre det heller. Men det  viktigste etter slike strabaser som å løpe en maraton er fortsatt hvile/restitusjon. De lærde sier at det tar ca 8 uker å restituere kroppen. Om det stemmer sliter jeg litt ;-)

Onsdag ble det sofaen med vesla, tittet på barne-tv og spiste. Lurer på hvor all maten blir av etter en mataton. Det virker som om at kroppen ikke blir full. Den spiser liksom like fort som meg, spise omkapp med seg sjøl.

Torsdag ble det en kanon økt. Jeg valgte å kjøre motbakke drag. Dragene  var 17 minutter, 5 hvile, gange tre ;-) Dette er ei seig økt. En liten etterlysning på løpe gruppa Jevnaker på fb ga kjapt resultater. En kompis av meg ville bli med, alltid godt ned selskap på slike økter. Økta ble helt konge,  akkurat slik som jeg ønsket. Som en liten takk for at du ble med, tok jeg med Torkil opp til Gjørudhaugen. Noe han tydelig satte pris på ;-) Vi hadde selvfølgelig glemt kamera begge to. Men det kommer flere muligheter. Takk for turen!

Fredagen gikk med til å bare hvile, kroppen var sliten og formen ikke på topp. Så jeg lot fornuften seire å bare slappet av. Orker ikke tanken på å bli syk nå. Det hadde passet dårlig. Lørdag var det slektstreff, så da ble det bare kake og grillmat, helt greit med næring. Vesle jenta hadde hold meg våken store deler av natten også. Så dette føltes helt riktig å bare slappe av i godt selskap.

Søndagen hadde jeg så dårlig samvittighet pluss at det kribla litt i løpefoten. Det ble en rolig kort tur. Ekstra hyggelig var det at minste gutten ble med. Gutta henger med innimellom av ren fri vilje, å har tenkt til å fortsette med deg. Under slike turer gir jeg jo selvfølgelig noen gode tips i forhold til det å løpe ;-).

Totalt sett har det denne uken blitt mye mindre kilometer i beina en hva jeg hadde planer om. Men jeg har ikke tatt det så tungt siden jeg hadde en maraton i beina. ;-) Ukes totalen ble ikke på mere en 32 km, 10 kilometer kortere en en maraton :P

Nå er det bare å glede seg til uke 5 i opplegget i mot oslomaraton. Om du ikke har fått det med deg så legger jeg ofte ut bilder ifra øktene/turene på instagram. De finner du å brukernavnet: ultratrening ;-)Ültratrening på instragram :-)Da er det bare å følge meg å løpe langt med et smil om munnen ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar