mandag 12. august 2013

Oslomaraton dag 8-14, Uke 2

Mandagen merket jeg at første uke "satt" i kroppen, litt mør i hele kroppen. Men det kan vel ikke skade? Folk har vel ikke dødd av det! Økta som ble gjennomført var en 10 kilometer tempo. Det var særdeles hyggelig da jeg fikk muligheten til å "dra" med kona på en økt. Perfekt !! Vi klarte faktisk å holde planlagt tempo, som var 5 min/km. På papiret ble det noen sekunder seinere grunnet at første kilometer gikk noe seinere. Må jo bli litt varm i kroppen ;-) 

Tirsdag var det duket for litt langintervall. Dette er noe jeg har trent mye av tidligere, å liker det den formen for trening godt. Økta ble ekstra gledelig da jeg møtte en løpekompis rett etter at jeg hadde startet på oppvarmingen, fyren er sprek og sporty så han snudde med det samme å hang på resten av oppvarmingen + første draget på 21 minutter. Godt jobba ! Men fyren kom jo nettopp  fullført Celtman Extreme Scottish Triathlon så jeg kunne vel ikke regnet med noe annet. Han er jo gal ;-) Men ikke gal nok til å henge på de 3 siste 21 minutter`ne....hehehe... Økta var god som gull ! 

Onsdag var planen å løpe en rolig 8 kilometer. Jeg var trøtt og uopplagt. Men dro på meg Hoka One å la ivei. Det ble ikke en så bra økt som jeg hadde ønsket. Men fikk løpt ut litt gammel moro eller rester av intervallen dagen før. Om dagene ikke blir helt som planlagt gjør ikke det så veldig mye. bare det ikke sklir helt ut. Å det har jeg ingen planer om å gjøre. Jeg vet et jeg sover altfor lite, er nok noe av grunnen til at jeg er vedlig uopplagt til tider også. Søvn er min bestevenn og største fiende :P

Torsdag ble det ikke trening før seint. Det er ikke alltid like enkelt når kona jobber seinvakt. Vi har jo tross alt tre unger også, får bare trent tidlig om jeg finner en barnevakt. Men bedre seint en aldri tenker nå jeg. En stor ulempe ved å trene seint på kvelden er at jeg ikke får sove før seint, å det er ikke bra. Jeg skal jo opp klokka 0510 for å dra på tidligvakt. Økta som ble gjennomført var drag ifra 90 sekundes lengde, 60 sekunder og 30 sekunder x fem i motbakke. Hviletiden var tilsvarende draget. Men onsdagen i bakhode var jeg litt spent. Det jeg fryktet var jeg ikke skulle våkne da jeg startet.....men etter ca 1500 meter med oppvarming var kroppen tipp-topp ! Bare å gi gass....hohohh.. Hjemturen etter dragene ble litt spesiell. Jeg viste at jeg var i nærheten av et plass jeg lekte med noen andre galekompiser i barndommen. Om noen av dere har hørt om Korpeberget så blir jeg overrasket. Det er et fjell/stup som ligger i Svenåa naturreservat. Her holdt vi "barna" på med fjellklatring (uten sikring), galskap. Nå tenkte jeg på at det hadde vært utrolig moro å ta en titt igjen. Jeg vet det er en "vei" litt på siden som er ganske grei/sikker å komme seg ned. Da jeg kom utpå stupet ble jeg litt rørt, så fortsatt noen grønne taustumper som hang igjen etter oss, lot de fortsatt henge. De var så korte at ingen dyr kunne hekte seg fast eller skade seg på noen annen måte. Det ble noen minutter med ettertanke og bilder før jeg sklei meg ned på yttersiden av selve henget. Men selv her klarte jeg å gjøre ett rundkast, gikk bra. Det ble bare en liten blødning ifra leggen ;-)
Fredag ble det bare avslapping med familien. Det var jo tross alt konkurranse dagen etter. Jeg MÅ jo starte i hytteplantesten. Et løp som opprinnelig var ment som et testløp for deltagerne til Hytteplan på Ringeriksmaraton. Men dette løpet har dratt til seg flere og flere løpere, over 200 som startet i år. Det har blir skikkelig populært. Skikkelig moro ;-) Mulig det er de gode bollene til baker Narum som frister mange til å ta turen. De er verdt en 5 kilometer uten tvil.

Lørdag ble det som sagt Hytteplantesten. Hytteplantesten er en flat og rask femkilometer på Eggemoen, mellom Hønefoss og Jevnaker. Jeg viste at det ikke kom til å gå like fort denne gangen, har jo tross alt mye trening i kroppen. Noe jeg tenker å fortsette med frem imot oslomaraton. Det er jo da jeg skal yte max ;-)
Men jeg må si at jeg ble litt overrasket selv hvor greit det egentlig gikk å løpe med litt fart bare jeg kom igang. Så det er ingen grunn til å henge med hode om mann føler seg litt slapp og sliten. Kroppen din tåler mye mere en du tror. Vi er nok "programmert" på den måten. Selv om det ikke ble noen PB på hytteplan så ble det ny PB på cooper test under løpet, 3070 meter på 12 min. Å dette bekrefter bare at det ikke altfor fort i starten, 3:43 min/km er helt idiot ti å starte en femkilometer i, lærer jo ikke :P Men 20 minutter og 10 sekunder er godkjent tid for en ultraløper ;-)


Her må det jobbes litt med holdningen...
Søndag var planen en rolig langtur. Men jeg klarte ikke holde tilbake da kona spurte om jeg ikke hadde lyst til å bli med henne en tur å løpe. Jeg leste i mellom linjene at hun hadde en plan. En plan om å teste seg på en 5 kilometer. Så da ble det sånn ! Vi varmet opp i regneværet med rolig løp i en ca 3 km, så var det bare å snu rundt å "mæle-på" til garmin viste 8 km. Jeg holdt stadig tempo oppe, Nan prøvde å slakke av flere ganger. Men det er jo ikke lov ;-) Hun løp inn til en solid pesj, 45 sekunder forbedring, 22.45 er en bra tid. Særlig når du ikke trener for å løpe...hehe...jeg sier det til henne at hun burde prøve å trene systematisk imot et mål, så vi får håpe den dagen kommer. Da kan det gå enda fortere....

Nå er vi begge fornøyde etter en flott uke, selvom jeg manglet 24 kilometer på ukestotalen.. Neste uke blir en rolig uke, helt frem til lørdagen. Da er det enda en konkurranse som skal "smeltes" inn i treningen imot oslomaraton. Men dette blir det siste løpet på maratondistansen før Oslo :-). Jeg føler nå at jeg er i siget.....


Fruen er sliten...

-Løpe langt med et smil om munnen-

Instagram: ultratrening
   Facebook: www.facebook.com/ultratreningsiden


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar