mandag 2. september 2013

Oslomaraton, dag 29 - 35, Uke 5 !

Mandagen gikk jeg på med nytt mot å stor glede imot målet, oslomaraton. Jeg hadde planen klar søndagkveld. Det var å sitte på med Nan ned til Hønefoss. For så å løpe hjem. Her er det mange ruter å velge i, syntes det var greiest å holde seg unna traséen til Ringeriksmaraton. Ruta jeg valgte gikk bort til Hvalsmoen, derfra å opp til Smeden i Haug. Her er det jamn stigning hele veien. Tanken var at jeg da fikk mindre støt på bein og kropp. Det føltes bra. Men merker fortsatt RM. Denne økta hadde jeg satt tempo til "valgfritt" :-)


Randselva ved Hvalsmoen.


Tirsdag gjentok jeg samme prosedyre. Men med start punkt helt på andre siden av byen, oppe på Hvervenkastet. Nå var planen tempo økt, å det med litt motbakker ;-) Dette ble en utrolig slitsom økt. Det å holde tempo oppe koster utrolig mye, særlig i motbakker. Jeg tenkte ofte under økta hvordan jeg skulle klare å løpe fortere i Oslo, 4:44 min/km er jo litt fort over en så mange kilometer. Å må jo løpe enda litt fortere om jeg skal sette ny PB. Men det er forhåpentligvis lettere på flata ;-)


Onsdag følte jeg at en skikkelig skogstur var på tide. Jeg trives mere og mere i skogen. Det er kanskje for de det ikke går så fort, selvom det føles slik når mann suser innover i marka på smale stier eller rett og slett bare løper der hvor det ikke finnes noen sti.Turen gikk denne gangen tilbake til Gjørudhaugen, sist gang stoppet bakkedragene her. Da Torkil var med. Denne gangen stoppet jeg MED kamera ;-) Det fine med Gjørudhaugen er at det er så mange muligheter for å komme dit eller å løpe derfra. Jeg tror jeg har til gode å komme samme veien to ganger. Dette er nok mye på grunn av at det ikke er noen sti som fører helt til toppen. Men det liker vi ;-)

Utsiketen imot Jevnaker, Gjørudhaugen.


Torsdag ble det reineste juleaften. Da skulle Nan og jeg ut å teste nye sko, Adidas adios boost. Dette er en sko jeg har ventet i spenning på. Det lå vel i kortene at adios også skulle få den nye boost sålen. Om det som står skrevet inne i skoen stemmer vet jeg ikke. Men om de kan gi oss endless energy så takker vi ikke nei til det ;-) Økta var ikke helt spikret, planen var bare å få testet skoa. Men innerst inne viste jeg vel at litt intervall var noe som lå i luften. Å etter å ha løpt 2-3 km klarte jeg ikke holde tilbake.....skoa ønsket fart!!! Nan sleit litt med kvalme så hun holdt seg til daværende tempo. Men jeg måtte kjøre på....

Det ble fem drag av fem minutter, hvile i et ;-). Å hvor godt det.var å ha følelsen av at skoa fungerte nettopp slik jeg hadde forestilt meg. Dette blir helt klart skoa jeg kommer til å starte med på oslomaraton 2013.

Fredagen var jeg trøtt og daff, 0 energi. Har jeg blitt.værsjuk?  Grått og trist ute. Jeg tenkte at kroppen fikk ta en dag fri ifra løpingen. Nyte en dag fri ifra jobb og trening. Digg det å ;-)adios boost !
Søndagen måtte jeg bare UT! Ut å teste om det var noe boost. Nan og jeg hadde følt oss slappe i hele helgen. Hytteplanmila er et løp jeg har planer om å løpe seinere i år, så greit å løpe igjennom løypa på forhånd. Dette var dagen hvor det måtte være perfekt. Vi tok bilen ut til Svensrudmoen hvor start og mål er. Det ble en kort oppvarming, litt for kort. Men det er ikke så nøye :-) Det er en stund siden jeg har testet en ti kilometer, så var spent. Målet var bare å sette ny personlig rekord.

De første kilometerne holdt jeg god fart, farlig god. Jeg hadde da ikke planer om å løpe så fort. Men løp bare slikt det føltes var rett, så får det bare gå som det går. Da jeg hadde holdt bra fart i 5-6 km kom beskjeden, nok er nok. Jeg begynte å slite skikkelig med å holde tempo oppe, altså under planlagt fart :-).Det er nå jeg hadde trengt noen andre løpere å henge på, ingen rygg å se på en mils avstand. Hadde nettopp passert Nan, hun var helt på felgen, å hadde kastet ut ankeret for lenge siden, så der ble det ingen dra hjelp. Men jeg trøstet meg selv med at ny PB skulle jeg klare nesten uansett. Da jeg tilslutt kravlet meg over målstreken på tiden 42:12 :-)

Yes! Det føltes godt etter to "triste" dager på løpefronten. Uke 5 ble en bra uke treningsmessig imot oslomaraton. Men jeg har enda ikke go følelsen til å sette ny personlig rekord (PB). Det er liksom noe som mangler. Mangler liksom den lille følelsen av "sprut" i kroppen. Håper bare den kommer, å det på selv dagen. For det er jo tross alt da jeg skal yte MAX !!!

Uke totalen ble på 62 km. Dette er noen kilometer kortere en hva jeg hadde planer om. Men det er jo ikke alltid ting går etter planene. Mange klosser som skal falle på plass for at ting skal "fungere". Så jeg er veldig fornøyd med uka :-) Vi får håpe neste uke blir like bra, selv om jeg nå kommer til å sette større fokus å andre ting.......trenger søvn og hvile :§-Løpe langt med et smil om munnen-


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar