søndag 5. januar 2014

The Lost Highway 2013

Ja,ja...så var året over. Men et løpeår er ikke skikkelig over  før jeg har løpt årets siste løp. Løpet  Lost Highway som går av stabelen på selveste nyttårsaften. Dette skulle bli min andre start i dette løpet. Det har de tidligere år kommet ting i veien. I år gikk det veldig greit å starte selv om min kjære jobbet. Takk til mamma som tok vesla i noen timer. Årets løp var like bra som i fjor eller enda bedre vil jeg si. Å det er jeg nok ikke alene om å mene.Det var til å med så mange som hadde lyst til å delta at starten måtte utsettes 10 minutter, tøft ! Løpeforholdene rundt løypa var perfekte, arrangøren hadde til å med kostet vekk litt løs grus som lå oppe på asfalten i de krappeste svingene....om tanke for løperne det. Dette var noe jeg la merke til da jeg løp en runde rundt løypa før start :-)


Trapper gir fin puls og god varme :-)


Jeg varmet ganske godt opp, hadde tatt en geocache på veien ned. Vinden hadde gjort meg litt kald selv om gradestokken var godt oppe på det røde feltet. Det blåste godt ved start også. Veienmarka skole er ikke det mest lune stedet akkurat. Når starten gikk var det bare å gi gass. Jeg var litt usikker/spent på hvordan høyre bakside lår ville oppføre seg. Det har nemlig ikke vært helt 100% etter oslomaraton. Farten i starten var helt "sjuk" som vanlig. Men dette er noe jeg har god erfaring med. Jeg kan godt la meg rive med også ;-)Første kilometeren gikk unna på 3:47 min/km, å da var jeg langt bak i feltet. Om "folk" hadde holdt dette tempoet rundt hele løypa hadde de kommet i mål på ca 17:50, å det vet jo alle at er helt umulig for de aller fleste. Så tempoet senket seg naturlig nok etter hvert. Jeg kom inn i en fin rytme, å lå der. Da siste motbakken kom var jeg klar for å gi litt ekstra. Her er det over en kilometer med jamn stigning. Fornøyd med å klare en fart på 4:30 min/km. Jeg merket ikke noe spesielt mye til muskelen i låret heller..good-good !

Jeg passerte da to løpere, å var strålende fornøyd, kjempet meg opp to plasser :-) De to kom ca 1 -2 sekunder etter meg i mål. En god følelse å vinne noen dueller. Men må si jeg fikk litt hake-slepp da jeg sjekket resultat lista. Alle tre sto oppført med samme tid, å om ikke det var nok så sto jeg oppført til sist. Dette er selvfølgelig ikke noen stor sak, bare føltes litt urettferdig og feil.

Men jeg får sørge for å ha enda større luke til konkurrentene neste år. Jeg gleder meg uansett over ny persj med over ett minutt forbedring ifra i fjor. Tiden i år ble 19:07, 4:06 min/km i snitt. Å det må jo sies at dette ikke er noe "viktig" løp resultatmessig. Dette er bare for gøy. Å den siste prikken over ièn på løpsessongen :-)


Løypekart Lost Highway (klikk for stor)


Håper veksten på dette løpet fortsetter,  90 stykker startet i år, 56 i fjor. Marte Pedersen satte ny løyperekord på kvinnesiden med tiden 18:26, Tom Erik Lukkedalen vant på tiden 15:27. Rått !
Nå er det under et år til neste gang. Mange fine premier på uttrekk av ditt startnummer. Så møt opp litt seinere i år ;-P Vi sees !


PS! Korte løp er tøft......-Løpe langt med et smil om munnen-


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar