søndag 8. juni 2014

Marka 24 : Forberedelser

Nå nærmer det seg start på marka24 for alvor. Å godt er det! Vi klarer nesten ikke vente med å komme oss ut i skauen eller vi har vel ikke klart å vente.... Vi har fått fartet litt rundt på stier, veier og ikke veier. Fått tittet litt på noen få av årets poster. Noen får vi la være. Det skal jo være litt spenning også ;-) Jeg merker også godt at det er flere markadeltagere som har fartet litt rundt. Å det er gøy. Det er jo en del av game. At marka24 øker interessen for bruk av marka uten om selve løpsdagen er jo kjempe bra. Men konkurranse døgnet er nesten litt magisk. Da kryr det av folk rundt om kring i hele Nordmarka til alle døgnets tider. Tøft !

Opplevelsen av å se et "tog" med hodelykter under høyspentlinja ved Oppkuvbekken i fjor glemmer jeg ikke :-) Det var også der hvor jeg datt på ræva ut i bekken å kortsluttet ladingen av mobilen :§ PS ! Det skjer ikke i år, nytt rutevalg.

I fjor hadde Rakeie og jeg en del uhell. Noen kunne vi ha unngått andre er umulig å gardere seg imot. Har du lyst til å les om den turen kan du følge denne linken : Marka24 2013

Men etter en slik tur som i fjor har vi nok lært en god del + at vi fikk skikkelig testet hvordan vi samarbeider i situasjoner hvor ALT går galt samtidig som mann er sliten, kald, sulten, trøtt og våt :-) Vi taklet det strålende. Å fungerte godt som et team.
I år stiller vi enda sterkere på startstreken. Vi har begge blitt enda bedre løpere. Å vi er blitt et år eldre. Vi skal også muligens ha med oss en gjesteløper. Om han blir bra av en kneskade som kom under Fjellmaraton på Beitostølen.

Planen på årets marka er å komme i mål før tiden går ut. Ingen 24,5 marka i år. Jeg har denne gangen laget en rute som har en overkommelig distanse. Men vet at distanse blir som regel litt lengre en hva kartet sier. Små bekker blir til en stor elv, litt hit og dit blir fort meter. Dette er det tatt høyde for. Men flere kilometer feil løping ol. er ikke tatt med. Håper vi slipper det i år.


Sløver på Vidvangshøgdas høyeste punkt. Posten ble flyttet litt nærmere folkelig terreng.
Det kan mange være glade for. Her er det ulent !


Men uansett distanse og høydemeter må det løpes jamt og trutt. Det er fortsatt en bra runde vi forhåpentligvis skal i gjennom. En ting er distansen den andre tingen er høydemeterne. Å det blir fort høydemeter i Nordmarka. Nordmarka er definitivt ikke flat. Nesten ikke en eneste plass hvor det er mulig å koke vann. Det er nesten så du ikke finner en vei eller sti som går i vater :-P Men det er jo gøy med litt variasjon.

Den siste uka går nå med til finpuss av rutevalg/siste gjennomgang. Å til å prøve å få kroppen så klar som over hode mulig. Men en ting har gitt meg hodebry. Løpeskoa jeg skulle stille på startstreken med revnet. Den venstre skoen har fått to store hull i front på begge sider. Den tar-inn en masse stein og småkvist. Håper jeg klarer å skaffe meg nye før lørdag eller så må det teipes og limes til den store gullmedalje. Men uten at det blir merkbar vekt forskjell på dem. For å løpe med noe annet en adidas xt 4 er utelukket så tett oppunder start. Dette er sko jeg er godt kjent med :-) Men dette ordner seg nok.


Endelig en powerbar uten sjokolade ;-)
Da er det bare å nyte tiden imot start......særlig ! 

Etter siste mailen ifra Stig Kjos ble vi ikke noe mindre gira etter å komme
oss ut i marka akkurat !

Håper vi sees :-)

-Løpe langt med et smil om munnen-

2 kommentarer:

 1. Ja, detta blir GØY!
  Kanskje vi møtes i skauen :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det hadde vært hyggelig. Vi starter vel 30 minutter før dere? Kjempe tøft at du ble med på marka24 i år. Det står det respekt av. Lykke til.

   Slett