søndag 29. juni 2014

Nordmarka Halvmaraton 2014 - Null sprut !

Da var 5 års jubileet til dette flotte løpet historie. Dagen startet for meg ganske tidlig. Måtte prøve å være på plass ved Damtjern (start/mål) rundt klokka 09.00. Siden dette er et løp i regi av Hans Edgard og Hytteplan hadde jeg lovet å hjelpe til litt med rigging av ting og tang før start. Det er jammen mye som skal ordnes før et løp. Å når disse folka arrangerer står det ikke på at ting ikke skal være i orden. Her finner du alt ifra gratis pølser til super rask utlevering av startnummer eller hva med deltager krus til alle ;-). Jeg tror de aller fleste var veldig fornøyde med opplegget. Det eneste jeg hørte "nyss" om var at det ble litt do-kø. Mange nervøse blærer........Men dette blir det nok en ordning på til neste år.

Da starten gikk var det bånn gass. Folk løp som besatt oppover veien. Å jeg var intet unntak. Men jeg løp egentlig ikke fortere en hva jeg normalt burde ha greid. Dette tempoet gikk litt i rykk og napp de 10 første kilometerne. Jeg holdt det gående frem til vending rett etter svarten grana. Nordmarkas eldste grantre. Den er over 40 meter høy og over 200 år gammel. Nesten så gammel jeg følte meg ved passering halvveis. Tror det var mange som passerte den i dag uten å vite hvilken flott diger buske som sto der :-)Men det er etter passering av grana  nordmarka halvmaraton virkelig begynner. Jeg lå nå litt foran skjema, selv om jeg egentlig løp bare i den hastigheten som føltes riktig. Så det er tydelig at jeg er i bedre form en for to år siden. Planen var nå å holde tempo oppe, heller øke en å sakne farten. Det var nå jeg merket langturen i marka24 for bare fjorten dager for alvor. Jeg hadde null sprut ! Da bakke-klyvingen var over lå jeg ca 10 sekunder bak ny pers. Men jeg merket at det var liten sjanse til å øke imot slutten.Her suser jeg forbi portvakta ved Storflåtan Gård.

Resten av turen ble som sagt en enda litt mer tur. Å det var egentlig helt greit. Det viktigste i dag var å delta. Da jeg nærmet meg mål løp jeg forbi en del løpere som var ganske så slitne. Jeg var ikke sliten på puls, bare muskellært. Der var det dødt ! Men 300-400 meter før mål hørte jeg plutselig en som kom i stor fart "trampende" bakfra. Da våknet jeg litt ifra dvalen å økte naturlig nok tempo noe. Men det var jo ikke nok....måtte dra på skikkelig for å klare å holde unna fartsmonsteret i rygg. Hadde liksom ikke planer om slik fart de siste meterne. Når målstreken var passert kunne jeg trygt snu meg rund. Overraskelsen ble stor da min sønn hadde hoppet inn bak meg rett etter at jeg passerte han. Å jaget på !! Men vi fikk oss begge en god latter :-) Sluttiden ble noen minutter dårligere en pers, klokket inn på 1:43:21. Det kom ikke som et sjokk. Har ikke vært i form de siste dagene + at jeg ikke har kommet meg skikkelig etter marka24 for 14 dager siden.


Løp ! Mann i rygg....

Nå var det tid for litt pølser og kos, selv om jeg ikke kunne spise de som ble servert (gris). Men jeg latet som om at jeg også spiste og koste meg med pølser :-P Her var det lett å se at folk var fornøyde og glad uansett slutt tid. Alle skravlet, lo, spiste og hadde det helt topp så det ut til. De to siste løperne ble meldt inn imot mål. Å for en jubel og heia rop de ble møtt med. Å de ga alt de siste meterne. Akkurat som meg :-)
Det ble i år en solid deltager rekord med 270 startende. Tøft ! Hytteplan delte ut en haug med penger til de aller beste løperne. Leiv Vidar sto for pølser, baker Narum kom med pølsebrød, utestedet The Rock kom med energi drikke og om ikke dette var nok kom bransje data med to iPad mini som ble trekt ut på starnummer. Ja, som jeg nevnte i starten på innlegget. Det er ikke noen ting som er overlatt til tilfeldighetene nå disse "gutta" arrangerer løp ;-) Gleder meg allerede til den 6. utgaven....med eller uten full lada bein. Håper vi sees !


Farlig fart !
Takk !

-Løpe langt med et smil om munnen-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar