onsdag 22. oktober 2014

Hytteplanmila 2014

Så var dagen kommet for litt dugnad.  Hytteplanmila er et arrangement i regi av min sponsor og løpeklubb Hytteplan /hytteplansport. Arrangementet hadde i år ti'års jubileum.  Noe som ble feiret med litt ekstra.  Løperne i år kunne virkelig kose seg både før etter og under løpet.  Det ble servert narum boller,  bagueter også må jeg ikke glemme jubileums-mufinsen. Den var det mage som satte pris på.  Løperne fikk også flott medalje og selfølgelig hytteplansokker.  De som meldte seg på tidsnok fikk også t-skjorte  + startnummer med navnet sitt på . Hytteplanmila har tenkt på alt ! Men vi lærer hvert år nye ting og tips for at det skal bli enda bedre.Så til selve løpet for meg. Jeg har som nevnt tidligere ikke vært i form over en lengre periode . Sliter fortsatt med hodepine og små vondter . På løpsdagen var min oppgave å få delt ut de nesten 2000 startnummerene som lå fordelt i små pappesker . Men med så mange flinke folk til å være med på oppgaven så bekymret jeg meg ikke for at det skulle bli noe problem . Det var en liten periode det var ganske så hektisk . Mange drøyer litt med å hente, regnvær gjorde nok også sitt til det . Ikke alle fikk med seg at mann skulle finne hvilket nummer mann selv skulle ha . Det kunne mann se på oppståtte lister. Dette er nok noe vi må titte litt på . Å mulig finne en løsning som er bedre .
Da jeg tok å fant frem nummeret til han som hadde et nummer lavere en meg selv bestemme jeg meg . Jeg løper ! Det var nå 7 minutter til start . Oppvarming kunne jeg bare glemme . Men det var ikke så nøye . Dette ble bare som en test /treningsøkt med høyere fart. Hadde klart i hode at jeg ikke skulle presse kroppen noe særlig . 

Da startskuddet gikk 13:30 bar det i vei . Det var mye folk . Mange som trosset regnet . Det finnes ikke dårlig vær bare dårlig klær ,sies det . Å det stemmer vel . Ingen som løp virket veldig plaget av været . Som vanlig gikk starten i høyt tempo . Det var en kunst å holde tempo nede, lett å bli revet med .

Jeg kom raskt inn i min egen marsjfart , rundt 4:25 min /km . Dette er ca 25 sekunder saktere en hva jeg lå på i fjor . Men da hadde jeg en helt annen oppladning i forkant . Det ble aldri noen "kamp " imot pers eller klokka . Det ble en særdeles flott tur rundt på historiske veier. Da jeg kom til Bjørke gård kunne jeg se de raskeste allerede var langt ut på Steinsletta. Er flott syn ...Litt bak de første løperne kom et tog av løpere . De slynget seg nedover bakken i mot sletta å fortsatte utover . Fantastisk !
Da jeg omsider hadde kommet meg over sletta å startet på Selteveien kunne jeg nyte eget løp , kroppen fungerte ganske bra faktisk . Hodepinen hadde jeg . Men det går så lenge mann løper ☺
De siste tre kilometerne var følelsen god , ikke mindre god av å passere en haug med løper . Samtidig som at puls og pust var tilsynelatende lav . Nå var det bare å cruise inn . Tiden ble 44:36 , fornøyd med det . Om jeg ikke hadde hatt /har alle problemene som jeg har hatt skulle jeg nok ha klart å krype under den magiske grensa på 40 minutter . Men det får vi satse på til neste år ...vi sees vel ?Linker om løpet :

Hytteplanmilas egen side (også med påmelding 2015)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar